Το 2014 έτος αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας

Μετά τον ορυμαγδό των τελευταίων 3 χρόνων της ελληνικής οικονομίας, η κοινωνία έχει πλέον εξοικειωθεί με δύσκολα και επώδυνα μέτρα. Παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Ας αναλογιστούμε όμως, πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, πόσες ψυχές καταστράφηκαν από την απελπισία, την ανέχεια, την αναξιοπρέπεια που του επέβαλαν να ζει ο άλλοτε περήφανος Έλληνας πολίτης. Όχι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, που τους ψηφίζαμε και με την ανοχή τη δική μας έκαναν ανομίες. Είναι καιρός από αυτην την οικονομική μάχη που

δίνει η χώρα καθημερινά, να γίνουμε σοφότεροι και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Όποιος υφάρπαξε δημόσιο χρήμα ή καταχράστηκε περιουσία του δημοσίου να την επιστρέψει πάραυτα. Να σταματήσουν οι υποκρισίες του τύπου κάνω δωρεά, ως… άλλος Σόρος, σε φτωχούς ανθρώπους που οι ίδιοι στέρησαν με τις ανήθικες δραστηριότητές τους (βλέπε CDS, χρηματηστήριο, μίζες κλπ) και σκύλεψαν στο πτώμα του Ελληνικού λαού. Και τώρα έρχονται ως σωτήρες να βοηθήσουν την κατάσταση…Ακόμα και με τη φοροδιαφυγή. Τώρα συνειδητοποιούμε ότι όταν κλέβουμε το Κράτος κλέβουμε από τις κοινωνικές παροχές, από την Υγεία και την Παιδεία. Οπως ανέφερα και προηγουμένως, ο Έλληνας έχει την περηφάνια του. Όποιος θέλει να κάνει τον ευεργέτη ας κοιτάξει πρώτα το παρελθόν του. Και αν η «ηθική» του λέει ότι αυτά που έπραξε είναι καλώς καμωμένα, τότε να προσφέρει από το περισσευμά του. Φτάνει όμως η υποκρισία. Γιατί αν έρθει ποτέ η ώρα και η κοινωνία εκραγεί από την οικονομική ασφυξία, τότε κανείς από αυτούς τους «έξυπνους» δε θα μείνει ανέγγιχτος και τότε θα τρέχουν να διαφύγουν στο εξωτερικό…Είμαστε μικρή χώρα όμως και γνωριζόμαστε.

Με την ευχή λοιπόν ότι δεν θα συμβεί κάποιο απρόβλεπτο φαινόμενο, οι Έλληνες όσο πληγωμένοι και αν είναι, μπορεί να αισθανθούν έναν άνεμο αισιοδοξίας και να αναγνωρίσουν τα λάθη που συσσωρευτηκαν επί 30ετία με το λογαριασμό, δυστυχώς, να πληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στις λαϊκές παραδοσιακές αξίες. Αυτές με τις οποίες μεγάλωσαν και οι γονείς και οι παππούδες μας αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και δράττοντας τις ευκαιρίες –προκλήσεις που μας παρέχουν οι νέες συνθήκες. Έχουμε φυσικό πλούτο, θάλασσα, ήλιο, τα ποιοτικότερα γεωργικά προϊόντα και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα! Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουμε σοφότεροι, και ότι με αίσθημα ευθύνης θα ξανα-αγαπήσουμε τη χώρα μας, τους συναθρώπους μας και εν τέλει τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουμε κοινωνοί ιδανικών και αξιών που θα αφυπνίσουν τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας και ως φυσικό επακόλουθο θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη. Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε θα μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα έχουμε έναν ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα