Θρίαμβος της Τουρκίας η καταστροφή της Κύπρου

«Η οικονομική καταστροφή της Κύπρου αποτελεί θρίαμβο της Τουρκίας».

Αυτόν τον τίτλο φέρει δημοσίευμα της αυστριακής ιστοσελίδας format, η οποία παρουσιάζει τα βάσανα της Κύπρου από τουρκικής σκοπιάς.

Αναφέρεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού δεν θα πρέπει να περιμένουν συμπόνια από την Άγκυρα. Η ειρωνική πρόταση για υιοθέτηση της τουρκικής λίρας εκλήφθηκε ως πρόκληση από την Λευκωσία.

Αντί βοήθειας,

από την Τουρκία εκτοξεύονται ολοένα και πιο έντονες απειλές με αφορμή την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενέργειας.

«Καθόλου χρήματα στη χώρα, οι δουλειές παράλυσαν», γράφει η τουρκική εφημερίδα “Hürriyet”, που επιχαίρει για την περιπέτεια της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης δείχνουν επίσης να απολαμβάνουν την συντριβή των αλαζονικών, όπως θεωρούν, Ελληνοκυπρίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην τουρκική μεριά του νησιού η οπτική γωνία διαφέρει. Πολλοί Τούρκοι εργάζονται στο ελληνικό κομμάτι και διαθέτουν λογαριασμούς σε κυπριακές τράπεζες. 80.000 έως 111.000 Τουρκοκύπριοι εικάζεται ότι έχουν προμηθευτεί διαβατήριο της ΕΕ από την Λευκωσία. Περιγράφεται, τέλος, ενδελεχώς η διαφωνία ως προς τον δικαιούχο των αποθεμάτων ενέργειας, ενώ γίνεται και νύξη για την πρόσφατη συμφιλίωση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, η οποία, δεδομένων των στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ Λευκωσίας και Τελ Αβίβ, προκαλεί ανησυχίες στη Μεγαλόνησο.

Keywords
Τυχαία Θέματα