Δείτε για πρώτη φορά την τελευταία φωτογράφιση του Τόμας μια μέρα πριν από το ατύχημα…[εικόνες]

Για το περιοδικό Down Town της Κύπρου είχε φωτογραφηθει μια ημέρα πριν από το τραγικό ατύχημα ο Τόμας Πρωτόπαπας. Την φωτογράφιση αυτή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Ομίλου του Φιλελευθέρου την προηγούμενη Κυριακή εξασφάλισε και παρουσιάζει το entertv.

Στην αρχή

ήχησε ως κακόγουστη φάρσα: «Κλινικά νεκρός στο νοσοκομείο, γνωστός ηθοποιός!». Κι ύστερα έγινε μια φρικτή πραγματικότητα, μία κατάμαυρη αλήθεια. Μια αναπνοή πριν από την Καθαρά Δευτέρα, η ζωή έδειξε τα πιο κοφτερά της δόντια στον νεαρό «βασιλιά», στην οικογένειά του, στους φίλους του, στην κοπέλα του και στους θαυμαστές του που προσεύχονται γι’ αυτόν.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη-Down Town Kύπρου

«Είμαι ταραγμένη και έχω σοκαριστεί από αυτό που έγινε με το παιδί. Προσεύχομαι, μέσα μου, να πάνε όλα καλά! Μακάρι να βγει σώος ο Τόμας από όλο αυτό και να είναι σύντομα κοντά μας. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο δεν μπορώ…», αναφέρει στο «Down Town» η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου με ραγισμένη φωνή, με τρεμάμενα λόγια – σοκαρισμένη και φανερά ταραγμένη. Όταν της ζήτησα να μας πει δύο λόγια για τον νεαρό συμπρωταγωνιστή της στους «Βασιλιάδες», αρνήθηκε πεισματικά να ανακαλέσει με τη μνήμη της το τραγικό συμβάν και τον ξαφνικό τρόπο με τον οποίο έμαθε για το ατύχημα που, από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα lifestyle media της Ελλάδας. Η Αλεξάνδρα, μου λέει απλά να προσθέσω ότι θέλει να πάνε όλα καλά. Μου το τονίζει. Μέσα από την ψυχή της. Και ελπίζει. Όπως όλοι.

«ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ»

Ήταν γύρω στις 9.00 το πρωί, σύμφωνα με το δελτίο ατυχημάτων της ελληνικής τροχαίας, όταν ο Τόμας Πρωτόπαπας είχε ξεκινήσει από το σπίτι του -στην Άνοιξη των βορείων προαστίων- με κατεύθυνση τα στούντιο Kappa στα Σπάτα για τα γυρίσματα της εκπομπής «Dr Cook», του chef Γιάννη Λουκάκου («θα ήθελα να στείλω όλη τη θετική ενέργεια και σκέψη μου στον Τόμας και τον αγώνα που δίνει», θα γράψει ο γνωστός σεφ στο facebook, όταν έγιναν γνωστά τα γεγονότα). Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μίλησε στο Star και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο ηθοποιός σταμάτησε στη δεξιά λωρίδα της Αττικής οδού. «Εγώ έβλεπα το Smart σταματημένο ενώ, λίγο πιο μπροστά μου, ήταν το φορτηγάκι της Αττικής οδού και απόρησα πώς δεν έκοψε ταχύτητα για να μην πέσει πάνω στο όχημα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», αφηγείται μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Το smart εκτινάχθηκε κάποια μέτρα πιο μπροστά και ελαφρώς στον αέρα και, μαζί με τον άλλο οδηγό, πήγαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόταν ο οδηγός του Smart. Επειδή δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες, ο άλλος οδηγός έσπασε με μία γροθιά το πίσω τζαμάκι. Όταν ανοίξαμε, είδαμε το παιδί. Παγώσαμε. Αποφασίσαμε να μην τον μετακινήσουμε καθόλου μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Από την άλλη, οδηγός του βαν της Αττικής οδού, στην κατάθεση που έδωσε στην τροχαία, έκανε λόγο για «αντηλιά», που τον τύφλωσε και δεν μπόρεσε να δει το σταματημένο όχημα. Πράγματι, λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο Τόμας Πρωτόπαπας περνούσε την είσοδο του ΚΑΤ και μεταφερόταν εσπευσμένα στο χειρουργείο. Μέλος της οικογένειάς του (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του), ο οποίος ήταν εκεί σχεδόν από την αρχή των γεγονότων, αφού έσπευσε στο νοσοκομείο μόλις πληροφορήθηκε την τραγική είδηση, λέει στο «Down Town»: «Το χειρουργείο κράτησε αρκετές ώρες. Η ενημέρωση από τους γιατρούς ήταν συχνή, αλλά τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. Εξαρχής όλοι έκαναν λόγο για μία πολύ δύσκολη εγχείρηση και επικαλούνταν το Θεό. Φαινόντουσαν όλα από την αρχή ότι τίποτα δεν θα ήταν εύκολο για κανέναν».

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τραγική φιγούρα η μητέρα του νεαρού ηθοποιού, έξω από την αίθουσα αναμονής των χειρουργείων. Δεν μιλούσε. Μόνο τα μάτια της έτρεχαν συνέχεια, ενώ φίλοι, συγγενείς, αλλά και η κοπέλα του Τόμας, η Ιωάννα, προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλο. «Ούτε που θυμάμαι πόσες ώρες κράτησε η επέμβαση του Τόμας στο κεφάλι του», μας λέει στενός του φίλος και συμπληρώνει: «αυτό που ξέρω, είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της αναμονής εμείς προσευχόμασταν απ’ έξω. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας!». Κάποιες ώρες μετά, οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς του και μόνο -και παρά τα όσα γράφτηκαν από κάποια sites- ότι το χειρουργείο ολοκληρώθηκε, αλλά τόνισαν πως «οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι πολύ σοβαρές και τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα» κι έτσι τον μετέφεραν στην εντατική μονάδα θεραπείας, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα (σ.σ. Τετάρτη βράδυ).

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Στο twitter, πλήθος επωνύμων «ξεσπά» δίνοντας ευχές για «να γίνει καλά το παιδί και σύντομα!» – από τον Αργύρη Αγγέλου, «μία προσευχή για τον Τόμας!», από τους φίλους του στο facebook, «τελικά, τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας!», από συμμαθητές του στο σχολείο, «σ’ αγαπάμε ρε φίλε, κοίτα μην κάνεις καμιά βλακεία», ενώ και ο αδελφός της Ελένης Μενεγάκη, Θοδωρής Μισόκαλος, ο οποίος συνεργαζόταν το τελευταίο διάστημα με τον Τόμας, έγραψε «Κουράγιο ρε μαλάκα Τομ!». Το «Down Town» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους περισσότερους από τους συμπρωταγωνιστές του ηθοποιού στους «Βασιλιάδες», τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Νίκο Αναδιώτη, την Κατερίνα Γερονικολού, τη Μίνα Ορφανού οι οποίοι, χωρίς να θέλουν να εκτεθούν «σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί», θέλουν απλά να αναφέρουν: «να πάνε όλα καλά! Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να ειπωθεί. Ο Τόμας ζει!».

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ «DOWN TOWN»

Την προηγούμενη μέρα του τραγικού ατυχήματος, το περασμένο Σάββατο, ο Τόμας είχε φωτογραφηθεί από τη φωτογράφο του περιοδικού Ολυμπία Κρασαγάκη, στον Ιππικό Όμιλο «Mega sports», πίσω από το στρατιωτικό νοσοκομείου Τατοΐου. Κι ήταν μια φωτογράφηση σαν όλες τις άλλες: Με τον Τόμας «να χαμογελά συνεχώς, να μη δυσανασχετεί καθόλου, να είναι ένα γλυκύτατο παιδί, μέσα στην ευγένεια που με το χιούμορ του, μας έκανε όλους να γελάμε. Απίστευτα θετικό και αισιόδοξο παιδί», λέει η ενδυματολόγος Πωλίνα Λάμπογλου στο «Down Town», με τη φωτογράφο, Ολυμπία Κρασαγάκη, να συμπληρώνει: «Αν και τον είχαμε κάπως “ταλαιπωρήσει”, λειτούργησε σαν ένας σωστός επαγγελματίας. Σε όλα του άψογος!».

«Επικοινωνώντας με την ομάδα του περιοδικού το απόγευμα του Σαββάτου, έμαθα ότι “παρόλο που είχε πολύ κρύο στην περιοχή, ο Τόμας δεν δίστασε να φωτογραφηθεί sexy -σύμφωνα με τις απαιτήσεις του concept- δεν δυσανασχέτησε ούτε μία στιγμή, δεν γκρίνιαξε και δεν είπε ποτέ “κρυώνω!”.Ήταν σε όλους εξαιρετικά συμπαθής», λέει ο δημοσιογράφος του περιοδικού Γιάννης Χατζηγεωργίου και συμπληρώνει: «Η πιο ωραία στιγμή ήταν όταν προς το τέλος της φωτογράφησης, είχαν έρθει στο “Mega Sports” οι γονείς του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς έκανε όταν τους αντίκρισε ο Τόμας! Φαινόταν ότι τους έχει τεράστια αδυναμία – το ίδιο κι εκείνοι. Μαζί τους είχαν και το σκυλάκι του Τόμας, τον Μόρτη και κάνοντας χιούμορ έλεγαν πως “ήθελε το σκυλάκι μας να δει πώς είναι τα άλογα!”. Ήταν μία ευχάριστη μέρα για όλους και τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε την επομένη».

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ

Με τον Τόμας είχαμε συναντηθεί πρώτη φορά το χειμώνα του 2011, για την πρώτη συνέντευξη που θα έδινε στα media – στο περιοδικό «Down Town». Τον θυμάμαι στο σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, ευδιάθετο, καλοσυνάτο, άψογο οικοδεσπότη, να γελά, να είναι αεικίνητος και υπάκουος στις «διαταγές» του φωτογράφου. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη (που προκάλεσε σάλο τότε με τις δηλώσεις του για sex, γυναίκες και έρωτα και με τα «υποκριτικά» media να κάνουν πως σοκάρονται με την αυθεντικότητα αυτού του παιδιού) ο Τόμας μού είχε μιλήσει και για τα πρώτα χρόνια της ζωής του – τότε που ονειρευόταν την αρχή του στην υποκριτική, τα όνειρά του για τους «Βασιλιάδες», που εκείνη την εποχή προγραμματιζόταν να ξεκινήσει ως «σειρά με μεγάλες προοπτικές στο Mega». «Παίζω το γιο του Γεράσιμου Σκιαδαρέση και υποδύομαι ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Ένα φλωράκι!», μου έλεγε γελώντας. Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι ήταν ο ίδιος στην πραγματικότητα – τότε που, πιτσιρικάς ακόμη, πήγαινε με τον αδελφό και τον πατέρα του στο σουπερμάρκετ. «Θυμάμαι μία φορά είχαμε πάει στο σουπερμάρκετ και στο γυρισμό, είχαμε μπει με τον αδελφό μου στο καρότσι, το είχε δέσει ο πατέρας μου πίσω από το αυτοκίνητο και μας τράβαγε», μου είχε πει. «Τα σημερινά παιδιά, μεγαλώνουν πολύ προστατευτικά – με ειδικούς τάπητες στο πάτωμα, στις γωνίες. Αν δεν κάνεις και μία ουλή, τότε τι παιδικά χρόνια θα ζήσεις;».

Συναντηθήκαμε άλλη μία φορά, λίγους μήνες αργότερα, μαζί με άλλα τρία άτομα, για φαγητό στους Αμπελόκηπους, στο «Equal» του Πύργου Αθηνών μετά από πρόσκληση του p.r. manager, Γιάννη Καζανίδη. Ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ του Γιάννη και τα έξυπνα σχόλια όλων, ο Τόμας κοκκίνιζε. Σου έδινε την εντύπωση ενός «περπατημένου» παιδιού – αν και δεν είχε χάσει ούτε μία μικρή σπιθαμή από την αθωότητα και το ήθος του. Σε όλους μας έκανε εντύπωση εκείνο το βράδυ η εξυπνάδα του, η άνεση, αλλά και η συστολή του. Σπάνιος συνδυασμός για έναν 23χρονο. Και εξαιρετικά γοητευτικός.

Πηγή: entertv.gr

Keywords
δειτε, φορα, down town, τομας πρωτοπαπας, καθαρα δευτερα, τατιανα στεφανιδου, town, κυπρος, entertv, μνήμη, lifestyle, media, ελλαδα, ατυχημα, αττικη, kappa, chef, σεφ, facebook, star, smart, βαν, νέα, twitter, ελενη μενεγακη, τομ, ολυμπια, mega, sports, ευγένεια, equal, αθηνα, αθωότητα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, entertv, μνήμη, μια ημερα, αυτοκινητο, γωνιες, ευχες, ηθοποιος, κυπρου, μητερα, ονειρα, σεφ, τα νεα, smart, star, αδυναμια, αθωότητα, αλεξανδρα, ανοιξη, απιστευτα, απλα, αττικη, ατυχημα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γινει, γιατροι, γοητευτικος, γονεις, γροθια, γυρισματα, δεδομενο, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δηλωσεις, δοντια, εγινε, εγχειρηση, ευκολο, αιθουσα, ειπε, ειπωθει, ενεργεια, ενημερωση, εποχη, ζωη, ζωης, ιδιο, θετικο, θετικη ενεργεια, θοδωρης, ιωαννα, κακομαθημενο, λογια, λογο, ματια, μενεγακη, μηνες, μινα ορφανου, μπορειτε, νικο, ομαδα, οδηγος, οικογενεια, οχημα, παιδικα, παιδι, παιδια, πηγαινε, πορτες, πρωι, ψυχη, σαββατο, συνεχεια, συντομα, σπατα, σπιτι, σχολειο, σχολια, σωος, τιποτα δεν ειναι δεδομενο, τρια, τροχαια, φιλε, φωνη, χιουμορ, ωρες, βαν, chef, down town, εξυπνα, ευγένεια, φιλοι, γελαμε, kappa, κοπελα, κυριακη, lifestyle, media, μια φορα, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, πωλινα, sites, σωστος, town, θελω να
Τυχαία Θέματα