«Θάνατος στους gay» στην Ουγκάντα!

Με θανατική ποινή θα τιμωρείται από εδώ και πέρα η ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο! Όπως ήταν λογικό έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλο κύμα εξόδου από τους ομοφυλόφιλους πολίτες της χώρας.

Στην Ουγκάντα καθημερινά από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και από τους απλούς πολίτες οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών και δημόσιων εξευτελισμών.

Σημειώνεται ότι στην αφρικανική χώρα, ήδη θεωρείται παράνομη η συνεύρεση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, χωρίς όμως να προβλέπει ακόμη την ποινή της θανάτωσης. Το νομοσχέδιο που αναμένεται να θεσπιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προβλέπει την θανατική ποινή για όσους επιδεικνύουν τέτοια σεξουαλική συμπεριφορά, ενώ φέρει τον ξεκάθαρο τίτλο «Θάνατος στους gay»!

Ο βουλευτής Ντέιβιντ Μπαχάτι , που είναι ο πρωτεργάτης του νομοσχεδίου δηλώνει «δεν μισούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά την αμαρτία μέσα τους», ενώ θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα κακό που πρέπει να παταχθεί.

Η αναφορά του Μπαχάτι για την ομοφυλοφιλία, απηχεί τους αρραγείς δεσμούς του πολιτικού κατεστημένου της Ουγκάντα με μία ισχυρή ομάδα παστόρων που έχει βάλει στόχο να εξαλείψει από τη χώρα την πρακτική της σοδομίας, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων:«Αυτοί οι ομοφυλόφιλοι το αποκαλούν πρωκτικό σεξ. Μία από τις επιπτώσεις του είναι ότι καταστρέφει τον πρωκτό, κάτι που, όπως λένε οι ίδιοι, το απολαμβάνουν»!

Keywords
Τυχαία Θέματα