Τα “λαβράκια” που εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών

“Λαβράκια” φαίνεται πως εντόπισαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών από τον έλεγχο των πόθεν έσχες περισσότερων από 200 υπαλλήλων, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Στουρνάρας να ζητήσει με επιστολή του στους προέδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Ζανιά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών

Ν. Μυρτάκη την “κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία αφορούν τη χορήγηση στοιχείων 436 προσώπων που ελέγχονται”.

Πρόκειται για στελέχη του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, συγκεκριμένα, όσους ασκούν ή έχουν ασκήσει την τελευταία τριετία καθήκοντα Δ/ντή, Υποδιευθυντή, Τμηματάρχη σε οργανικές μονάδες που υπάγονται: στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ή ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Διευθύνσεις των παραπάνω υπηρεσιών τουλάχιστον για δύο έτη.

Οι έλεγχοι περιουσιακών στοιχείων διενεργούνται σε βάθος δεκαετίας και αφορούν τις μεταβολές της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων για την περίοδο 2003-2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αρκετές τράπεζες έχουν αρχίσει και στέλνουν στοιχεία προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και όπως λένε αρμόδια στελέχη από τις πρώτες αντιπαραβολές των στοιχείων φαίνεται πως υπάρχει…ψωμί!

Σημειώνεται ότι το πρώτο σήμα για εξονυχιστικούς ελέγχους σε υπαλλήλους του υπουργείου είχε στείλει ο κ. Στουρνάρας στις αρχές Μαρτίου ζητώντας να ελεγχθεί το πόθεν έσχες ανώτερων στελεχών εφοριών , τελωνείων και του ΣΔΟΕ .

Στην πορεία ο αριθμός των ελεγχόμενων αυξήθηκε καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσε ότι υπάλληλοι του υπουργείου είχαν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα