Τα 100 καλύτερα τραγούδια του Bruce Springsteen σε νέο βιβλίο

Ο μουσικός blogger Jim Beviglia και το τελευταίο του βιβλίο σίγουρα θα συζητηθούν. Ο τίτλος του; “Counting Down Bruce Springsteen: His 100 Finest Songs”. O Beviglia κατέταξε τις επίσημες στούντιο ηχογραφήσεις του Springsteen, από το Νο100 “The E Street Shuffle” μέχρι το αναμενόμενο No1 “Born to Run”.

“Κάποιες φορές η προφανής επιλογή είναι προφανής για κάποιο λόγο” λέει ο Beviglia για την κλισέ επιλογή στο Νο1.

Συνολικά, 6 κομμάτια από το “Born to Run” –που περιείχε μόλις 8- βρέθηκαν στην εν λόγω λίστα, και μάλιστα όλα από το Νο19 και πάνω.

Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες επιλογές δεν είναι απόλυτα αναμενόμενες. Τα αγαπημένα του κοινού “She’s the One”, “Ramrod” και “Something in the Night” λείπουν, τη στιγμή που τα “Cautious Man”, “Zero and Blind Terry” και “Outlaw Pete” είναι σ’ αυτή.

“Ο ίδιος εκτιμήθηκε πολύ για τις live εμφανίσεις του, και πολύ σωστά’ είπε ο Beviglia στο The Associated Press. “Αλλά δε θα ήθελα το κοινό να χάσει αυτές τις ηχογραφήσεις. Ο ίδιος είναι καταπληκτικός στο να κάνει δίσκους και ελπίζω το βιβλίο να οδηγήσει τον κόσμο για λίγο πίσω σ’ αυτούς.”

Ο Beviglia έψαξε κάθε στούντιο ηχογράφηση του Springsteen με μόνη εξαίρεση το “American Skin (41 Shots) που έκανε το ντεμπούτο του σε ένα live album.

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν τόσα τραγούδια ηχογραφημένα για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια λίστα και μάλιστα αξιόλογη. Το πρώτο βιβλίο του Beviglia ήταν το αντίστοιχο Top 100 του Bob Dylan, ενώ το επόμενο θα είναι το Top 100 των Rolling Stones.

Ο Beviglia συμπεριέλαβε αρκετές μη αναμενόμενες επιλογές στη λίστα του: 8 τραγούδια από το album “Nebraska”, ένα ακουστικό demo που ο Springsteen ηχογράφησε στο σπίτι, βρέθηκαν εκεί.

“Το θέμα με τον Springsteen, συνθετικά και στιχουργικά, είναι ότι ποτέ δε φοβάται να προχωρήσει σε κάτι μεγάλο, ποτέ δε φοβάται να σπάσει κάποιους κανόνες” λέει ο Beviglia “Είναι η επιθυμία του να κάνει κάτι ιδιαίτερο που τον κάνει ξεχωριστό”

Keywords
Τυχαία Θέματα