Συλβάνα Ράπτη: Το μείζον είναι η σταθερότητα της χώρας

“Να ξαναγίνει η Κρήτη το κάστρο της Δημοκρατικής Παράταξης”, τόνισε μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο “ΕΛΙΑ” εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ηράκλειο η Τοπική Οργάνωση Μασταμπά.

“Το μείζον είναι η

σταθερότητα της χώρας. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σ´ αυτήν την κυβέρνηση συνασπισμού και πληρώνει κόστος βαρύ. Σε μια κυβέρνηση, η οποία έχει βέβαια ημερομηνία λήξης ” .

“Για να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα, για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο και η αισιοδοξία σε κάθε Ελληνικό σπίτι δεν αρκεί μόνο να ξαναζεστάνουμε την οικονομία, πρέπει και να προασπίσουμε τη δημοκρατία. Δεν αρκεί μόνο να βγούμε στις αγορές, πρέπει να απομονώσουμε τους νεοναζιστές”.

“Μην αφήσουμε ένα πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας να γίνει πρόβλημα της χώρας, να γίνει πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ”.

“Ως ΠΑΣΟΚ ζητούμε εξηγήσεις, θέλουμε απαντήσεις και κάτι παραπάνω, αποδείξεις ότι η Νέα Δημοκρατία αποκηρύσσει τα ακροδεξιά στοιχεία και παίρνει από αυτά τις αποστάσεις που πρέπει να έχει κάθε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση σαφή και ξεκάθαρη. Αυτήν τη θέση την περιμένει όχι μόνο η Ελλάδα, την περιμένει η Ευρώπη.

Να έρθει τώρα στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”.

“Ακούγονται φωνές, γίνονται δηλώσεις, διατυπώνονται υπονοούμενα για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Δεν είναι καιρός για υπονοούμενα. Δεν είναι καιρός για πολιτικά τσαλίμια, δεν είναι καιρός για προσωπικά στοιχήματα. Όποιος τώρα βάζει στοίχημα προσωπικό, κάνει στον τόπο κακό. Το στοίχημα είναι ένα: η καινούργια Ελλάδα. Σ’ αυτό το στοίχημα έχει ποντάρει το ΠΑΣΟΚ, γιατί μόνον έτσι θα έχουν κέρδος οι συμπατριώτες μας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οι νέοι και οι νέες μας, οι λιγότερο νέοι, οι μεσήλικες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, οι γηραιότεροι με την εμπειρία, το κουράγιο και τη σοφία τους, που στενάζουν από τις μειώσεις των συντάξεων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα