Στουρνάρας: Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου θα τεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 3ο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο υπογράμμισε ότι στο Eurogroupτης 5ης Μαΐου θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση επίσημα το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ανακοίνωση της Eurostat ανοίγει το δρόμο για τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα,

με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.

«Υπολογίζουμε ότι πάνω από το 85% της βελτίωσης που απαιτείται στο πρωτογενές ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να μειωθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020, έχει ήδη επιτευχθεί. Με άλλα λόγια τα δυσκολότερα είναι πίσω μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Αλλά, κοντεύουμε να φτάσουμε στην κορυφή του βουνού», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στη χώρα μας, όπου θα δίνεται προτεραιότητα σε τομείς που έχουμε συγκριτικά αποτελέσματα, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η ενέργεια και το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά, τα συστήματα επιμελητείας (logistics) και οι συνδυασμένες μεταφορές, η τεχνολογία και η εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η βιομηχανία μετάλλων και δομικών υλικών και σειρά δραστηριοτήτων που συνδέονται με τη ναυτιλία και τις μεταφορές γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα