Στουρνάρας: Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (1/2) ολοκληρώθηκε στο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη υπό των πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

εξετάστηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια, ενώ σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: 4 ώρες σύσκεψη τι συζητήσατε; Ακίνητα…

Ι. Στουρνάρας: Κάναμε μία επισκόπηση όλης της ύλης, όλων των θεμάτων που μας απασχολούν. Έχουμε Συμβούλιο Κορυφής μεθαύριο, έχουμε Eurogroup…

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, στην εσωτερική επικαιρότητα υπάρχει το θέμα με τη φορολόγηση των ακινήτων. Έχουμε κάποια εξέλιξη;

Ι. Στουρνάρας: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια.

Δημοσιογράφος: Για το θέμα των αγροτών και των ναυτεργατών που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας παροχές από την κυβέρνηση;

Ι. Στουρνάρας: Κοιτάξτε, εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με τρόπο που να μην διακυβεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια.

Θυμίζουμε πως το μεσημέρι έγινε σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το αγροτικό, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, με βάση τα αιτήματα των αγροτών, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα