Στο θέατρο του Λυκαβηττού η Madeleine Peyroux

Σε μία συναρπαστική διαδρομή, με σταθμούς επιτυχίες που αγαπήσαμε αλλά και κομμάτια από το νέο της άλμπουμ, θα μας ΄΄ξεναγήσει΄΄ μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τζαζ καλλιτέχνιδες, η Madeleine Peyroux μέσα από τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει σε λίγες μέρες. Η τραγουδίστρια με την ονειρική φωνή που εισπράττει αποθεωτική υποδοχή, από κοινό και κριτικούς, κάθε φορά που εμφανίζεται, επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού. Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον

David Lynch, στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή, στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη, στο όρθιο μπάσο, και τον Δημήτρη Καπηλίδη, στα τύμπανα, σε μια επιλογή από τραγούδια από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς θα είναι το ντούετο της Madeleine Peyroux με την Έλλη Πασπαλά, όπου θα ερμηνεύσουν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «All Alone Am I».

Η βραβευμένη τζαζ ερμηνεύτρια, συνθέτης και κιθαρωδός θα μας συντροφεύσει με τραγούδια από το σύνολο της μουσικής της πορείας, καθώς και

με διασκευές κομματιών πλημμυρισμένες με πάθος και συναίσθημα, από το ολοκαίνουριο άλμπουμ της με τίτλο «Blue Room». Στο νέο της δίσκο η Madeleine Peyroux έχει διασκευάσει τραγούδια του Ray Charles, από το άλμπουμ του «Modern Sounds in Country &Western Music» καθώς και άλλων θρύλων της μουσικής, όπως ο Randy Newman και ο Leonard Cohen. Η επανεκτέλεση αυτών των τραγουδιών είναι ένα ιδανικό πρότζεκτ για την πολυτάλαντη μουσικό, μιας και προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον με αυτό του Ray Charles, ΄΄αναμειγνύοντας΄΄ τζαζ, country και blues ακούσματα. Η φωνή της μεγαλωμένης στο Μπρούκλιν και το Παρίσι Peyroux, με καταγωγή από τη Νέα Ορλεάνη, είναι ιδανική για να διηγείται ιστορίες μέσα από τα τραγούδια ιερών τεράτων της μουσικής, όπως οι Billie Holiday, Patsy Cline, Edith Piaf και Bob Dylan.

Η ώρα έναρξης της συναυλίας έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 μ.μ. με τιμές εισιτηρίων 35 ευρώ και 25 ευρώ (φοιτητικό). Η προπώληση γίνεται στα καταστήματα Public και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα