Σκορδάς: Πτωτική η πορεία των τιμών

«Η πορεία των τιμών είναι πτωτική και νομίζω ότι αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες ως συνέπεια και των διαρθρωτικών αλλαγών που κάνουμε στην αγορά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι τιμές στην Ελλάδα ακολουθούν πτωτική πορεία όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτό το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τόσο

της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και της Γιούροστατ» σημειώνει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση συμμεριζομαστε την αγωνία που έχει το κάθε νοικοκυριό λόγω της περιοριστικής πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα των εισοδημάτων ή της όποιας φορολογικής υποχρέωσης υπάρχει αυτή την περίοδο. Είναι άλλο πράγμα, όμως, το διαθέσιμο εισόδημα και η αίσθηση ακρίβειας που υπάρχει, και άλλο η πορεία των τιμών».

Μάλιστα ο υφυπουργός εγκαλεί τις καταναλωτικές οργανώσεις ότι σιωπούν σε σχέση με τις προωθούμενες αλλαγές, όπως αυτή στο ζήτημα της απελευθέρωσης του γάλακτος. «Επεσήμανα ότι σε θέματα, όπως οι προτεινόμενες αλλαγές από την κυβέρνηση για το γάλα ή για την ενιαία τιμή των βιβλίων ή τα φάρμακα, που το ζητούμενο είναι να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές για τους πολίτες, οι κατά τα άλλα λαλίστατες καταναλωτικές οργανώσεις δεν τοποθετούνται. Πώς είναι δυνατόν να εκπροσωπούνται όλα τα οργανωμένα συμφέροντα σε αυτή την κοινωνία και αυτοί που έχουν υποτίθεται ρόλο υπεράσπισης του καταναλωτή να σιωπούν σε αυτά τα θέματα» τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα