Σε κατάσταση συναγερμού οι διπλωματικές αποστολές της Άγκυρας

Μετά τη δολοφονία τριών κούρδων στο Παρίσι η κυβέρνηση της Τουρκίας έθεσε σήμερα όλες τις διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη σε κατάσταση συναγερμού ενώ Τούρκος αξιωματούχος, ζήτησε από την Γαλλία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των τούρκικων συμφερόντων.

Ο αξιωματούχος της Τουρκίας σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Ζητήσαμε από τις γαλλικές αρχές να αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας για τα συμφέροντά μας και τις αντιπροσωπείες μας στη Γαλλία

για να προληφθεί οιουδήποτε είδους συμβάν. Επίσης ειδοποιήσαμε τις (διπλωματικές) αποστολές μας, πρώτα και κύρια στην Ευρώπη και φυσικά στη Γαλλία, να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές το ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν(ΡΚΚ), Σακινέ Τζανσίζ, καθώς και δύο ακόμη ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές σε μια επίθεση που επισκίασε τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση και τους αντάρτες.

Να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις «όπου και αν βρίσκονται» κάλεσε τους Κούρδους το νόμιμο κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας(BDP), ενώ καταδίκασε τις δολοφονίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα