Σάρωσε στα Critics Choice Awards το “Argo” του Μπεν Αφλεκ

Στις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ η ταινία του Μπεν Αφλεκ, Argo, έμεινε έξω από τις σημαντικότερες κατηγορίες, ωστόσο, ήταν ο μεγάλος νικητής στα φετινά Critics’ Choice Awards.

Ο Άφλεκ κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας (δεν είναι καν υποψήφιος στα Οσκαρ), ενώ το Argo απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ.

Ο

Μπεν Αφλεκ… κεφάτος έκανε χιούμορ για το γεγονός ότι δεν είναι προτεινόμενος για Οσκαρ:

«Ευχαριστώ την Ακαδημία. Αστειεύομαι. Αυτό το βραβείο είναι που μετράει» δήλωσε ο Άφλεκ παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Τα οσκαρικά φαβορί Ντάνιελ Ντέι Λούις και Τζέσικα Τσαστέιν κέρδισαν τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας.

Στην κατηγορία της κωμωδίας, το Silver Linings Playbook σάρωσε τα βραβεία. Οι πρωταγωνιστές Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς κέρδισαν βραβεία ερμηνείας, η ταινία αναδείχθηκε καλύτερη κωμωδία, ενώ κέρδισε και βραβείο καλύτερου καστ.

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο Ράσελ κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας και αφιέρωσε το βραβείο του στον γιο του, ο οποίος όπως ο ήρωας της ταινίας πάσχει από διπολική διαταραχή. «Το έκανα για να του δώσω ελπίδα» είπε.

Η Τζένιφερ Λόρενς εκτός από το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε κωμωδία, κέρδισε και εκείνο της καλύτερης ερμηνείας σε περιπέτεια για τους Αγώνες Πείνας.

Τέλος, καλύτερη περιπέτεια αναδείχθηκε το Skyfall, ενώ ο Ντάνιελ Κρεγκ κέρδισε βραβείο ερμηνείας σε περιπέτεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα