Ραντεβού με τον… ανασχηματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου

Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν και στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ούτε μοιάζει με τις προηγούμενες.

Τη συνάντηση την απαίτησαν ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, με κεντρικό θέμα συζήτησης

το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει να βρίσκεται απέναντι από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Το τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη έρχεται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να αποκτά πολιτικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να… σέρνονται σε ποσοστά πέριξ του 5%. Τα δυο κόμματα δηλαδή, θεωρούν ότι “πληρώνουν” πολιτικά τη συμμετοχή και στήριξή τους στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία καρπώνονται μόνο τα θετικά από τη διακυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε ιδιαίτερα τους τόνους, δυο φορές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, και χθες Κυριακή στο πλαίσιο επίσκεψης και ομιλίας του στη Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, και να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά… αλλαγή πορείας. Αυτό σημαίνει ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μπαίνει στην τελική ευθεία του, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί την περισσότερο πολιτική συμμετοχή του Κινήματος στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να εξαιρεί… τον εαυτό του, από την ανάληψη κορυφαίου, θεσμικού υπουργικού θώκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα