Πρώτη η Τουρκία στις φυλακίσεις δημοσιογράφων για το 2012!

Επίπεδα ρεκόρ έφτασε το 2012 ο αριθμός των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν ανά την υφήλιο, με 232 κρατούμενους, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων(CPJ), η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η Τουρκία παραμένει στην κορυφή  Συγκεκριμένα, στην Τουρκία καταγράφονται δεκάδες φυλακίσεις Κούρδων δημοσιογράφων, ενώ η Επιτροπή καταγγέλλει την καταστολή

της ελευθερίας του Τύπου και τις πρακτικές πιέσεις για επιβολή λογοκρισίας.

Σε όλο τον πλανήτη, λοιπόν, η CPJ κατέγραψε τις φυλακίσεις 232 δημοσιογράφων, εκδοτών, συγγραφέων και φωτορεπόρτερ. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον περσυνό κατά 53 φυλακισμένους, αλλά και το προηγούμενο ρεκόρ των 185 το 1996.

Από τις 27 χώρες που φυλάκισαν εκπροσώπους του Τύπου φέτος, οι πρώτες 10 στην λίστα είναι οι εξής: η Τουρκία με 49, το Ιράν με 45, η Κίνα με 32, η Ερυθραία με 28, η Συρία με 15, το Βιετνάμ με 14, το Αζερμπαϊτζάν με 9, η Αιθιοπία με 6, η Σαουδική Αραβία με 4 και το Ουζμπεκιστάν με 4 επίσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, η αύξηση αυτή οφείλεται στην τρομοκρατία και σε άλλες μορφές αντικρατικών δράσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα