Πρόταση Κουμουτσάκου για καθιέρωση “Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου Δρόμου”

Στην περιοχή του Μαραθώνα συνέχισε τη Μεγάλη Δευτέρα το πρόγραμμα των επισκέψεών του στην Αττική ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γ. Κουμουτσάκος, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ι. Λοΐζο καθώς και με τοπικούς φορείς. Επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής του Μαραθώνα ως σημείου ιδιαίτερου πολιτιστικού και αθλητικού παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ο κος

Κουμουτσάκος πρότεινε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή εκστρατείας με στόχο την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας του Μαραθώνιου Δρόμου την 29η Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896).

Ως πρώτο βήμα για την ευόδωση της προσπάθειας αυτής, θα κληθούν στον ιστορικό Μαραθώνα όλοι οι εν ζωή Ολυμπιονίκες Μαραθωνοδρόμοι για να υπογράψουν τη Διακήρυξη για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθώνιου Δρόμου. Εν συνεχεία, η υπογεγραμμένη αυτή Διακήρυξη θα σταλεί σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ολυμπιακή Επιτροπή και η FIFA για να υποστηριχθεί και να υιοθετηθεί.

Στόχος της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας θα είναι η διεξαγωγή εκδηλώσεων παγκοσμίως για τη διάδοση της συμβολικής σημασίας του Μαραθώνιου, δηλαδή της ατομικής πειθαρχίας, της πίστης, της επιμονής και της ελπίδας, καθώς και αγώνων Μαραθωνίου δρόμου στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου για την προβολή της συμμετοχής στον αθλητισμό ως τρόπου ζωής.

Η πρόταση αυτή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου έτυχε ομόφωνης αποδοχής από τους παρευρισκόμενους φορείς.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά:

«Η εξωστρέφεια και η διπλωματία των σύγχρονων περιφερειών δίνουν μεγάλες δυνατότητες πολιτιστικής ανάπτυξης των πολλών εμβληματικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, όπως ο Μαραθώνας.

Η προβολή των περιοχών αυτών μπορεί με σύγχρονες ιδέες να παράγει προοπτικές ανάπτυξης.

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς με τέτοιες καινοτόμες, σύγχρονες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες η Αττική μπορεί να ξανακερδίσει τη χαμένη της αίγλη των τελευταίων χρόνων προς όφελος της ίδιας και όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της.»

Keywords
Τυχαία Θέματα