«Προσοχή! Θέλουν να μας κάνουν όλους Ελλάδα!»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Werner Dreibus, βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς, μπροστά στην πρόθεση, όπως πιστεύει, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εφαρμόσει το παράδειγμα της Ελλάδας και σε άλλες χώρες και προειδοποιεί:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέλει Ελλάδα για όλους»!.

Ο βουλευτής του Bundestag αναφέρεται στις δράσεις που είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή μήνα και σχετίζονται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,

η οποία σχεδιάζεται από τις Βρυξέλλες να επιτευχθεί με «μεταρρυθμίσεις» κατά το πρότυπο των σε κρίση ευρισκομένων κρατών. Η αντιπρόταση του με τίτλο «Η Ευρώπη μπορεί να πάει αλλιώς» βασίζεται στην αναδιανομή του πλούτου εντός της Ευρώπης.

«Προσοχή πολίτες», λέει ο Dreibus, «η ΕΕ σχεδιάζει «μεταρρυθμίσεις». Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν, όπως γνωρίζουμε π.χ. από την Ελλάδα, σε βάρος των ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν μια καλή ιατρική περίθαλψη, μια υψηλή και μη εξαρτώμενη από το πορτοφόλι εκπαίδευση και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη».

Εν ολίγοις, ο Γερμανός βουλευτής θεωρεί ότι επιχειρείται προσπάθεια «ελληνοποίησης» όλων των λαών, ως έκφραση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, βασισμένων στις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και στις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας à la Schröder.

Για τον Dreibus, εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν: Η ευρωπαϊκή αναδιανομή του πλούτου μέσω δίκαιων εισοδημάτων και μεγαλύτερης φορολόγησης του κέρδους και της περιουσίας, η σταδιακή οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής κοινωνικής ένωσης, ο ευρύς εκδημοκρατισμός της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και η αποτελεσματική ρύθμιση των αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα