Πρεμιέρα για τη “Μέθοδο Gronholm”

Τέσσερα άτομα συναντιούνται, για πρώτη φορά, σε μια αίθουσα συσκέψεων και διεκδικούν μία υψηλόβαθμη θέση σε πολυεθνική εταιρεία. Λίγη ώρα πριν την διεξαγωγή της πολλά υποσχόμενης αυτής συνέντευξης, η αγωνία, η ψυχοφθόρα διαδικασία της αναμονής, ο έντονος ανταγωνισμός και μία σειρά από συνταρακτικές ανατροπές φέρνουν τα πάνω κάτω και αλλάζουν τα δεδομένα. Οι υποψήφιοι θα τεστάρουν τις αντοχές τους, θα εκφράσουν την άποψή τους για το απάνθρωπο σύστημα πρόσληψης αλλά και τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού συστήματος. Δεν

μπορούν να φανταστούν όμως τι πρόκειται να επακολουθήσει, καθώς δεν θα περάσουν από μια απλή συνέντευξη, αλλά από τη «Μέθοδο Gronholm». Το ομώνυμο έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν, πιο επίκαιρο από ποτέ, ανεβαίνει για έκτη χρονιά, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, και κάνει πρεμιέρα σήμερα 15 Μαϊου στο θέατρο Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5).

Το έργο αναφέρεται στις σκληρές και απάνθρωπες διαδικασίες πρόσληψης, στις οποίες υποβάλλουν τα υποψήφια στελέχη τους οι πολυεθνικές εταιρείες. Ο καταλανός συγγραφέας Τζόρντι Γκαλθεράν συνδυάζει, με μαεστρία, το χιούμορ με το δράμα, τη λύπη με το γέλιο, ενώ μέσα από έξυπνους διαλόγους μας μεταφέρει στο ανταγωνιστικό χώρο των σκληροτράχηλων εταιρειών. Τους ρόλους υποδύονται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι: Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Σαπουντζής και Βίκυ Παπαδοπούλου.

«Η μέθοδος Gronholm» έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από 20 βραβεία. Έχει επίσης γυριστεί και σε ταινία, το 2003, της οποίας τη διασκευή υπογράφει ο ίδιος ο Γκαλθεράν. Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν από Τετάρτη έως Κυριακή και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 20 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα