Πως οι ηρωίδες του Χόλιγουντ επιλέγουν την ίδια (προκλητική) πόζα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τις αφίσες των ταινιών δράσης με φανταστικούς ήρωες από κόμικς; Έχετε προσέξει, όταν υπάρχει γυναικεία φιγούρα μες στους ήρωες, πώς ποζάρει ανάμεσα στους υπόλοιπους, στην αφίσα;

Όποιος παρατηρήσει καλά θα διαπιστώσει πως όλοι οι γυναικείοι χαρακτήρες σχεδιάζονται να στέκονται σε τέτοιες στάσεις έτσι ώστε να τονίζεται ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους, το οποίο σχεδόν πάντα είναι ντυμένο από μαύρο, γυαλιστερό, ελαστικό ύφασμα.

Παράδειγμα η ταινία «Avengers» όπου σε μία από τις αφίσες της, ποζάρει η Scarlett Johansson μόνη της, σε μία φαινομενικά ουδέτερη στάση η οποία όμως σε κάνει, άθελά σου, να εστιάσεις στα οπίσθια της ηρωίδας. Παρόμοια περίπτωση η αφίσα της ταινίας G.I. JOE. Η γυναικεία φιγούρα ποζάρει «όλως τυχαίως» πάλι με την πλάτη γυρισμένη στην αφίσα, ρίχνοντας απλά ένα σοβαρό και αυστηρό βλέμμα στο φακό με το μαύρο, ελαστικό ύφασμα να κάνει πάλι το «θαύμα» του.

Αν κάποιος το ψάξει θα δει ότι υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα από διάφορες ταινίες κυρίως με φανταστικούς ήρωες. Το ίδιο συμβαίνει και στην εικονογράφηση πολλών κόμικς όπου κι εκεί οι ηρωίδες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται περισσότερο «θηλυκές» απ’ όσο χρειάζεται για τον ρόλο τους και για τον σκοπό τους. Απλό παράδειγμα; Η μοναδική Catwoman. Το απόλυτο, θηλυκό «αιλουροειδές» που κάνει την αντρική φαντασία να οργιάζει.

Συμπέρασμα: Η κινηματογραφική βιομηχανία ξέρει πολύ καλά πώς να προωθήσει τελικά μια ταινία. Προβάλλει την γυναικεία φιγούρα, αν αυτή υπάρχει, όσο μπορεί. Εάν το κορμί αυτής της φιγούρας είναι ντυμένο και από μαύρο, γυαλιστερό ύφασμα και μας γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη; Τότε η επιτυχία είναι εγγυημένη!

Keywords
Τυχαία Θέματα