“Πονοκέφαλος” για την κυβέρνηση οι απολύσεις στο δημόσιο

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που εκ των πραγμάτων θα προκύψουν από την αναδιοργάνωση και το… συμμάζεμα των οργανισμών του δημοσίου τομέα, “γκριζάρουν” ήδη το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό με αισιοδοξία στο 2013, μετά τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και την ακύρωση των σεναρίων χρεοκοπίας.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές… αφηγήσεις των αρμοδίων διευθύνσεων υπουργείων και οργανισμών του δημοσίου, τα νέα

οργανογράμματα που έχει ζητήσει η κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου του 2013, θα συνεπάγονται σημαντικές μειώσεις στις οργανικές θέσεις προσωπικού. Και μπορεί πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η αξιοποίηση των υπαλλήλων που θα περισσεύουν, σε άλλες θέσεις του δημοσίου, από τη στιγμή που οι θέσεις αυτές θα έχουν μειωθεί ουσιαστικά, οι απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Ο κίνδυνος που υπάρχει για την κυβέρνηση, και ο οποίος απασχολεί ήδη το Μέγαρο Μαξίμου, είναι οι απολύσεις στο δημόσιο να εκτοξεύσουν στα ύψη την ανεργία, εφόσον η ιδιωτική οικονομία δεν έχει “πάρει μπροστά” μέσα στους επόμενους μήνες. Κάτι που θα συνεπάγεται βαρύ πολιτικό κόστος, σε μια εποχή κατά την οποία η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα