Πιο ασφαλείς από ποτέ οι πτήσεις με αεροπλάνο

Παρότι τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν πιο ακριβά και οι αεροπορικές θέσεις πιο λίγες, το σημαντικό είναι ότι το 2012 έφερε λιγότερα αεροπορικά ατυχήματα σε σχέση με τις περασμένες χρονιές. Το 2012 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά για αεροπορικές πτήσεις από το 1945. Σύμφωνα με το Δίκτυο για την Αεροπορική Ασφάλεια, η χρονιά που πέρασε έφερε 23 ατυχήματα (συμπεριλαμβάνοντας επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις),

με αποτέλεσμα 475 θανάτους. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των τελευταίων δέκα ετών, ήταν 34 ατυχήματα με 773 θανάτους τον χρόνο.

Ο μειωμένος αριθμός ατυχημάτων είναι το αποτέλεσμα διάφορων προσπαθειών από διεθνείς ομάδες αεροπορίας που απαιτούν ελέγχους των αερογραμμών ανά τον κόσμο, ώστε να πληρούνται όλα τα στάνταρντ ασφαλείας, σύμφωνα με τον Harro Ranter, πρόεδρο του δικτύου. «Νομίζω πως όλες αυτές οι συνδυασμένες προσπάθειες έχουν αποτέλεσμα», τονίζει. Η βάση δεδομένων του δικτύου αναφέρει μόνο δύο μοιραία αεροπορικά ατυχήματα εμπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο, που είχαν ως αποτέλεσμα δύο θανάτους.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, ένα πρακτορείο των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει δημοσιεύσει τις στατιστικές του 2012, αλλά έχει ήδη παρατηρήσει πως τα αεροπορικά ατυχήματα έχουν μειωθεί.

Να σημειωθεί ότι το χειρότερο ατύχημα της χρονιάς συνέβη στις 3 Ιουνίου, όταν ένα ΜD-83 τζετλάινερ της εταιρείας Dana Air, που εδράζεται στη Νιγηρία, συνετρίβη προσεγγίζοντας το Lagos, σκοτώνοντας 153 επιβάτες και 10 ανθρώπους στο έδαφος. Γεγονός είναι ότι το 22% των μοιραίων ατυχημάτων τον περασμένο χρόνο έάβαν χώρα στην Αφρική, παρόλο που από την συγκεκριμένη ήπειρο προέρχεται μόνο το 3% των αναχωρήσεων από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δίκτυο για την Αεροπορική Ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα