Η νέα αναβολή στο αεροδρόμιο του Βερολίνου γκρεμίζει τον Βόβεραϊτ

Νέα παράταση παίρνει η έναρξη λειτουργίας του πολυαναμενόμενου και πολυδάπανου νέου αεροδρομίου του Βερολίνου. Τα προγραμματισμένα για τις 27 Οκτωβρίου του 2013 εγκαίνια μετατίθενται για το 2014 και το πολιτικό μέλλον του Δημάρχου της πόλης, Klaus Wowereit, απειλείται έτσι με άμεση καταστροφή.

Θεωρητικά το νέο τεράστιο αεροδρόμιο του Βερολίνου επρόκειτο να χρησιμεύσει για την πολιτική εκτόξευση του Δημάρχου του. Στην πραγματικότητα όμως, οι παλινωδίες στην κατασκευή του επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της νέας παράτασης εξοργίζει.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Jürgen Trittin, έσπευσε να τιτιβίσει: «Αυτό ήταν πια Klaus». Τα λόγια αυτά, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, συμπυκνώνουν την άποψη ότι οι μέρες του Wowereit είναι πια μετρημένες.

Οι Πράσινοι ετοιμάζονται, ήδη αυτή την εβδομάδα, να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Δημάρχου: «Ο Wowereit απέκρυψε πληροφορίες για νέα προβλήματα στο αεροδρόμιο, έχει καταστεί βάρος για την πόλη», δηλώνει τοπική αξιωματούχος τους. Αντιδράσεις για την αναποτελεσματικότητα του Wowereit εκφράζονται από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD, ο ίδιος από τον Νοέμβριο έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του κόμματός του (SPD).

Θυμίζουμε ότι η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου μετατέθηκε τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια και το συνολικό κόστος κατασκευής του ανέρχεται από τα προβλεπόμενα 2,8 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 4,3 δισ. ευρώ. Μύρισε ακόμα περισσότερο Ελλάδα, λοιπόν, στο Βερολίνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα