Πίεση της Κομισιόν στην Ιταλία για περαιτέρω λιτότητα

Στο γαϊτανάκι των διεθνών τοποθετήσεων – πιέσεων προς την Πολιτική της Ιταλίας, η οποία μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα απειλείται με ακυβερνησία, ήλθε να προστεθεί και η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δια εκπροσώπου της.

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ιταλική δημοκρατία», είπε σήμερα το μεσημέρι, εκφράζοντας την «επιθυμία» της Κομισιόν για τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποσχέσεων.

«Υποστηρίζουμε περαιτέρω την Ιταλία και τους Ιταλούς. Ο στόχος της ιταλικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας».

Ο εκπρόσωπος

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε ακόμα, ότι η Ιταλία αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ τόνισε, ενόψει της σημαντικότητάς της, την προσδοκία της Κομισιόν για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων λιτότητας:

«Η Ιταλία έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα κράτη-μέλη δεσμεύσεις», μεταξύ των οποίων η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του κρατικού χρέους όπως και η προώθηση μεταρρυθμίσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, όπως είπε.

«Αυτό θα αποτελούσε ισχυρό σήμα της ιταλικής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη των πάντων στην ιταλική οικονομία», συνέχισε ακόμα ο εκπρόσωπος, ομολογώντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

Τέλος, ανέφερε ότι η Κομισιόν έλαβε το μήνυμα της «ανησυχίας των Ιταλών ψηφοφόρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα