Οι FT μιλούν για «bail-in» της Κύπρου

Δραστικές και ρηξικέλευθες λύσεις προωθούνται για τη διάσωση της Κύπρου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μια από αυτές είναι το επονομαζόμενο «bail-in», το οποίο θα επιφέρει ζημίες στους ανασφάλιστους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, όπως και σε επενδυτές του κρατικού κυπριακού χρέους.

Το «bail-in»

για επενδυτές και καταθέτες και η σημαντική μείωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου αποτελεί μία από τις τρεις προωθούμενες εναλλακτικές επιλογές για την αποφυγή της χρεοκοπίας του νησιού. Οι υπουργοί της ευρωζώνης, όπως τόνισε και σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jörg Asmussen, καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου και συγκεκριμένα το αργότερο ως τα τέλη Μαρτίου.

Η λύση του «bail-in» δεν διαθέτει πάντως πολλούς ένθερμους υποστηρικτές, αφού συνοδεύεται από την προειδοποιητική υποσημείωση ότι συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους, όπως την «μόλυνση» των αγορών της ευρωζώνης και την πρόωρη κατάρρευση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα