Είδος προς εξαφάνιση οι γιατροί στην Πάρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν περίπου 350 κάτοικοι της Πάρου, για τις ελλείψεις γιατρών στο κέντρο υγείας του νησιού. Η ανυπαρξία παιδιάτρου στο νησί και ο διαρκής φόβος τους για το τι μέλλει γενέσθαι αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους ήταν η αρχή αυτού του αγώνα.

Άνθρωποι απλοί κάθε ηλικίας από κάθε γωνία του νησιού άφησαν τις υποχρεώσεις και τις δουλειές τους για να στηρίξουν τον αγώνα. Η κατάσταση ”δεν είναι καινούργια αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι” μας λέει η Μαρία Χρυσικού. Ξέρουν πως στον αγώνα αυτό δεν είναι μόνοι αλλά έχουν την συμπαράσταση όλων

των νησιωτών που βιώνουν παρόμοια προβλήματα.

Η Μαριάνθη Κρητικού, που ήρθε μαζί με το παιδί της από Πάρο μιλώντας στο matrix24.gr υποστηρίζει ” Δεν έχουμε ούτε παιδίατρο ούτε καρδιολόγο,ούτε ορθοπεδικό. Στην Νάουσα όπου μένω δεν υπάρχει καν κέντρο Υγείας, πρέπει να πηγαίνουμε στην Παροικιά. Μόνο ένα αγροτικό ιατρείο υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί. Μόνο τα ντουβάρια έχουν μείνει”.

Οι νησιώτες ζήτησαν να δοθούν χρήματα για την υγεία καθώς όπως ανέφεραν και στα συνθήματα τους ” δεν μιλάμε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.” Ο Μανώλης Αριανούτσος ξεσπά ”Έφυγα από την Πάρο γιατί δεν έχει γιατρούς και ήρθα στην Αθήνα να μείνω. Φοβάσαι να μείνεις στον τόπο σου και μετά θέλουμε και τουρισμό”.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των νησιωτών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έγινε σε φιλικό κλίμα. Ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι μέσα σε ένα δίμηνο θα λυθούν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας της Πάρου, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα.

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται και υπάλληλοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών Δαφνί και του Δρομοκαΐτειου οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών τους και τις συνθήκες εργασίας τους. Οι υπάλληλοι τόνιζαν πως σε αυτό τον αγώνα ”πρέπει να είμαστε ενωμένοι”, έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Βουλή μαζί με τους Παριανούς.

Πάντως οι Παριανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα