Ομπάμα: Ο λαός θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ένοπλης βίας

Ο Μπαράκ Ομπάμα ταξίδεψε στη Μινεάπολις, προκειμένου να συνεχίσει την εκστρατεία του για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Η επιλογή της πόλης, ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς η Μινεάπολις έχει μεγάλη εγκληματικότητα και δεν είναι τυχαίο πως την αποκαλούν και ως… «Murder-apolis».

Ο Ομπάμα βρέθηκε στο Επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας της Μινεάπολις και μίλησε στους αστυνομικούς τονίζοντας πως «…για

να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ένοπλης βίας στη χώρα, θα πρέπει πρώτα απ` όλα να το αποφασίσει ο λαός».

Ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως τα πολεμικά όπλα δεν έχουν θέση στους δρόμους των πόλεων και εξέφρασε την ελπίδα του πως θα έχει τη στήριξη που απαιτείται από το Κογκρέσο, ώστε να περάσουν οι νόμοι πάταξης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το Κογκρέσο, επισήμανε ο πρόεδρος, πρέπει να χαλαρώσει ή να άρει τους περιορισμούς σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομοσπονδιακών Αρχών και των τοπικών Αρχών σχετικά με τους κατόχους όπλων.

Κάλεσε ακόμα σε συμφωνία για τον διορισμό μόνιμου διευθυντή για το Γραφείο Ελέγχου Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών (BATF), θέση που μένει ουσιαστικά ακέφαλη εδώ και 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα