Αβραμόπουλος: Η κρίση δεν χτυπά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη

Μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς στο Παρίσι, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε τα εξής:

“Θα ήθελα να επιβεβαιώσω αυτό που είπε νωρίτερα ο Λοράν, δηλαδή τη βαθιά φιλία που υπάρχει μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας. Έχουμε μια στενή συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ. Έχουμε συγκλίνουσες θέσεις, μάλιστα θα

έλεγα ταυτόσημες σε πολλά θέματα. Διατηρούμε άριστες διμερείς σχέσεις, ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες.
Όπως ειπώθηκε, η συνάντησή μας αφιερώθηκε σε μεγάλο μέρος, στην οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, όπως και στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.

Σημείωσα τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα, ιδίως ως προς τη, θεαματική θα έλεγα, μείωση του ελλείμματος. Θα ήθελα να δηλώσω εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να συνεχίσει το σχέδιο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνούμε ότι πρέπει να παλέψουμε μαζί, με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ενάντια στην κρίση που χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Έχουμε ήδη κάνει πολλά βήματα προόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας. Η θέση της Γαλλίας ως προς αυτό είναι αποφασιστική.

Φυσικά, μιλήσαμε για την κατάσταση στο Μαλί. Και σε αυτό το ζήτημα η Ελλάδα υποστήριξε από την αρχή τη γαλλική πρωτοβουλία στο Μαλί, συμμετέχοντας στην αποστολή ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής δύναμης. Αυτό το κάνουμε, αγαπητέ Λοράν, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Επίσης, μιλήσαμε και για άλλα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, όπως για την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Θα ήθελα να κλείσω, επισημαίνοντας το βαθμό στον οποίο η Ελλάδα βασίζεται στην υποστήριξη και αλληλεγγύη της Γαλλίας σε αυτή την περίοδο κρίσης.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λοράν Φαμπιούς για τη θερμή υποδοχή του και να πω ότι τον περιμένω στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα