Ο Özdemir προειδοποιεί για την ανάμειξη της Ρωσίας στην Κύπρο

Το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας και ιδιαίτερα ο τουρκικής καταγωγής συν-Πρόεδρός του δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάμειξη της Ρωσίας στην προσπάθεια διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Ο Cem Özdemir λοιπόν, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο που ψήφισε το «νότιο», όπως το χαρακτήρισε, κυπριακό κοινοβούλιο. Στην θέση των βουλευτών, είπε,

πιθανότατα δεν θα ψήφιζε «όχι», τόσο λόγω των πιθανών πολιτικών συνεπειών όσο και της διαφωνίας του με την προοπτική συμμαχίας μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας.

«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για τα ρωσικά χρήματα αλλά και για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στο νησί. Δεν μπορεί να είναι στο συμφέρον της Ευρώπης να την αφήσει να βάλει πόδι στην πόρτα ενός κράτους μέλους της ΕΕ και να επηρεάζει έτσι την εξάπλωσή της».

Το τελευταίο αυτό σχόλιο του τουρκικής καταγωγής Özdemir έχει να κάνει με πιθανό μπλοκάρισμα της προοπτικής εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ λόγω Ρωσίας. Κατά το παρελθόν έχει προτείνει μάλιστα την περίληψη όρου στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας θα υποχρεώνεται να διεξάγει εκ νέου διαπραγματεύσεις με σκοπό την επανένωση του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα