Ο Σαρκοζί επιστρέφει. Ως… παράκλητος

Μια βιαστική ανάγνωση της ψυχολογίας του δεν αφήνει κανένα περιθώριθο αμφιβολίας: Ο Νικολά Σαρκοζί… ζει τον μύθο του. Μερικούς μόλις μήνες μετά την απρόσμενη και πολιτικά “βίαιη” αποχώρησή του από τα Ηλύσια Πεδία, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον Φρανσουά Ολάντ, η πλησιέστερη προς… το μέλλον εκδοχή Γάλλου πολιτικού βιώνει στιγμές προσωπικής αλλά και πολιτικής δικαίωσης.

Ο Ολάντ που τον διαδέχτηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας καταρρίπτει με θορυβώδη ταχύτητα τα ρεκόρ της μη αναστρέψιμης απαξίωσης

ακόμη και από εκείνους που τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Μαϊου.

Όσο για τη γαλλική Κεντροδεξιά και το κόμμα-μητρόπολη του UMP, ο ακραίος εμφύλιος ανάμεσα στον νέο πρόεδρο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ και τον Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος τον αμφισβητεί πολλαπλασιάζει εκείνους που πιστεύουν ότι μονάχα υπό την ηγεσία του Νικολά Σαρκοζί το κόμμα του θα καταφέρει να διατηρήσει την ενότητά του. Και να καταστεί η αυτονόητη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, απέναντι στο ελλειμματικό δίδυμο της σημερινής εξουσίας, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν-Μαρκ Ερό.

Το σενάριο μοιάζει καλά προετοιμασμένο: Ο Σαρκοζί θα επιστρέψει. Ως παράκλητος. Με το… γνωστό άσπρο άλογο, κάθε ιστορίας μεγάλων επιστροφών. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν… έπαθε και έμαθε.

Keywords
Τυχαία Θέματα