15ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Tweet

 

Αθήνα-Πύργος,  15η Νοεμβρίου 2012

 

Δελτίο τύπου

 

Φεστιβάλ Ολυμπίας: 15 χρόνια  καινοτόμων δράσεων για την κινηματογραφική παιδεία των παιδιών και των νέων

Στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι φετινές εκδηλώσεις

align="center"> 

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, έγινε κιόλας 15 ετών. Πάντα φρέσκο και νεανικό, ανανεώνει το ραντεβού του με τα παιδιά και τους νέους στον Πύργο και άλλες πόλεις της Ηλείας από 1 έως 8 Δεκεμβρίου και ταυτόχρονα διευρύνει τις δραστηριότητές του με εκδηλώσεις και στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Νέοι συνεργάτες το ΤΕΙ Μεσολογγίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου κι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και οι μειώσεις των επιχορηγήσεων προς το Φεστιβάλ, δεν μας οδηγούν σε παραίτηση. Αντίθετα, με μεγαλύτερο πείσμα, αγωνιζόμαστε να δώσουμε ελπίδα στους νέους και σηκώνουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά: Έχουμε βάλει στόχο το φετινό Φεστιβάλ να είναι καλύτερο, πιο πλούσιο σε εκδηλώσεις και δυναμικότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Δύναμη μας δίνουν η λαχτάρα των παιδιών και η συμμετοχή τους, η συγκινητική αλληλεγγύη από την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και η πολλαπλή στήριξη των φίλων του Φεστιβάλ  από το εξωτερικό. Τους ευχαριστούμε όλους!

 

Α. 15ο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Πύργος, 1-8 Δεκεμβρίου 2012

Στο 15ο Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα διαγωνιστούν συνολικά 51 ταινίες (fiction, animation, documentary), που προέρχονται από 32 χώρες απ’ όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία,  Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κορέα, Κροατία, Λετονία, Νορβηγία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία,  Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία).

o        Η επίσημη έναρξη του 15ου Φεστιβάλ και της 12ης Camera Zizanio θα γίνει στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00.

o        Η τελετή λήξης και η απονομή Βραβείων του 15ου Φεστιβάλ και της 12ης Camera Zizanio  θα γίνει στον Πύργο, στο Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00

 

Ι. ΤΜΗΜΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Κριτική Επιτροπή: Bernd Sahling (Γερμανία)[Πρόεδρος], Rowena Martinez-Ulayan (Τουρκία), Kathy Loizou (Αγγλία), Martina Lassacher (Αυστρία), Αντώνης Παπαδόπουλος (Ελλάδα).

Κριτική Επιτροπή των Παιδιών: (Υπό συγκρότηση).

I.i. Μεγάλου μήκους fiction

1.    Θετός Γιος/The Foster Boy, Markus Imboden, Ελβετία-Γερμανία, 108΄, 2011

2.    Ο δράκος του πάγου/The Ice Dragon, Martin Högdahl, Σουηδία, 77΄, 2012

3.    Οι περιπέτειες του Β. Σβρρρμ / My adventures by V.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita