Ο Σαμαράς ξεκινάει (πολιτικό) μασάζ στη ΝΔ

Twitter@EmOikonomidis

Η μακρά πολιτική εμπειρία του Αντώνη Σαμαρά, έχει κινητοποιήσει εγκαίρως τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει “μασάζ” προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο των πιέσεων που ασκεί η τρόικα για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει αυτή τη φορά στην απαίτηση της τρόικας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κοινωνία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά της, καθώς και ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως και εκείνοι του ΠΑΣΟΚ, δεν… θα φτάσουν στην Ολομέλεια, για να στηρίξουν τέτοια μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, και στο περιθώριο των διεθνών επαφών του για το ελληνικό ζήτημα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να τους παρουσιάσει το πολιτικό πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, αλλά και ευρύτερα για να υπάρξει η αναγκαία πολιτική ζύμωση, ενόψει των δύσκολων μηνών που ακολουθούν.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί “στο κόκκινο” την κριτική προς την κυβέρνηση, επομένως και την πολιτική αντιπαράθεση να έχει προ πολλού… κουνήσει μαντίλι στη μετριοπάθεια, το 2014 αναμένεται δύσκολο πολιτικά έτος. Με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται ήδη στο καλεντάρι, και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών να… σέρνεται ως απειλητικό σενάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα