Ο Ρουπακιώτης επιτίθεται στο Μαξίμου για τη Χρυσή Αυγή

Επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπολύει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος τέθηκε εκτός υπουργικού συμβουλίου το καλοκαίρι, όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία

και το ΠΑΣΟΚ, έχει τοποθετηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, εστιάζοντας την κριτική στα εμπόδια που, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει, στην προσπάθειά του να προωθήσει έναν νέο αντιρατιστικό νόμο.

Σήμερα, με συνέντευξή του στη “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Θεωρώ ότι η απόφαση για τις αποφυλακίσεις πάρθηκε από τους ανακριτές με βάση τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι σθεναρά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η Χρυσή Αυγή πάντως πρέπει να αντιμετωπιστεί σε δυο επίπεδα, ποινικά και πολιτικά”, τονίζει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος συνεχίζει, αφήνοντας αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου για τη θεωρία των δυο άκρων.

“Κάποιοι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αφήνουν σκόπιμα ανοιχτή τη δίοδο προς τον χώρο της Χρυσής Αυγής, προσδοκώντας ότι οι οπαδοί που την ψήφισαν, κάποια στιγμή θα γυρίσουν πίσω. Ασφαλώς κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να διεκδικεί ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Στην περίπτωση όμως που ένας πολιτικός χώρος συνδέεται με εγκληματική δραστηριότητα, τότε δεν βλέπεις τι ψήφους παίρνεις και τι χάνεις. Τότε υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη.

Δυστυχώς, παρά τη δολοφονία και τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, ακούσαμε από ανθρώπους κοντά στον πρωθυπουργό φωνές που προσεγγίζουν σε ακροδεξιού χαρακτήρα απόψεις. Επιτέλους, αυτό το μικροπολιτικό παίγνιο πρέπει να σταματήσει”, επεσήμανε ο Αντώνης Ρουπακιώτης με τη συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα