Ο “Πανέμορφος Τζορτζ” του Βατικανού

«Πατήρ Georg, δεν είναι αμαρτία να είσαι όμορφος». Αυτόν τον τίτλο χρησιμοποίησε το περιοδικό Vanity Fair πριν από λίγο καιρό, όταν φιλοξένησε στο εξώφυλλό του τον προσωπικό γραμματέα του Πάπα Βενέδικτου, Georg Ganswein. Ο -κινηματογραφικά-γοητευτικός αρχιεπίσκοπος, δεν παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό, ούτε πόζαρε για τη φωτογραφία του εξωφύλλου. Το περιοδικό φιλοξένησε αφιέρωμα στον 56χρονο Γερμανό, με αφορμή την πρόσφατη ανάδειξή του σε αρχιεπίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Τα ιταλικά μέσα τον

έχουν αποκαλέσει «Πανέμορφο Τζορτζ». Το ίδιο το Vanity τον αποκάλεσε «George Clooney του Αγίου Πέτρου». Εμείς θα λέγαμε ότι ο Ralph De Bricassart της ρομαντικής νουβέλας «The Thorn Birds» που όλοι-ες θυμόμαστε, πήρε σάρκα και οστά! Κοιτάζοντάς τον, δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό σου στον πανέμορφο καθολικό, ιερέα της τηλεοπτικής σειράς για τον οποίο όπως και για τον Georg, όλες οι γυναίκες ένα πράγμα θα έλεγαν….. «γιατί να είναι ιερέας;».

Μήπως τελικά το να είσαι τόσο όμορφος και αρχιεπίσκοπος μαζί, είναι «αμαρτία»; Άδικο είναι σίγουρα. Άντρες σαν τον αρρενωπό γραμματέα του Ποντίφικα, δεν θα έπρεπε να φορούν τα ράσα. Όχι ότι δεν τους ταιριάζουν, απλά «είναι κρίμα απ’ το Θεό»!

Keywords
Τυχαία Θέματα