Τραγωδία με 23χρονη νεκρή

Μία 23χρονη έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς όταν εγκλωβίστηκε από τη βροχή στο αυτοκίνητό της στις 9.30 το πρωί στο δρόμο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Τη νεαρή γυναίκα απεγκλώβισαν κάτοικοι της περιοχής και τη μετέφεραν στο Σισμανόγλειο ωστόσο ήταν αργά. Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία υποχωρεί, αλλά τα προβλήματα παραμένουν από την πρωτοφανή καταιγίδα που έπληξε το λεκανοπέδιο. Τα χειρότερα πέρασαν, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο, καθώς η ΕΜΥ δεν εξέδωσε από χθες έκτακτο δελτίο επικίνδυνων

καιρικών φαινομένων. «Ήταν μια περίπτωση που περιορίστηκε στην Αττική και δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί μέχρι χθες. Το έκτακτο δελτίο, βγήκε όταν είδαμε την εμμονή και την έκταση του φαινομένου», δήλωσε ο διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος.

Όπως είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Άρη Τόλιο, τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τα ανατολικότερα της χώρας, ίσως όχι με την ίδια ένταση.

Πολλοί δρόμοι έχουν καλυφθεί με λάσπη μετά τη σταδιακή υποχώρηση των υδάτων, ενώ υπόγεια σπιτιών και καταστήματα υπέστησαν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δέχθηκε περισσότερες από 900 κλήσεις, δίνει ακόμα μάχη για την άντληση υδάτων και την περισυλλογή πεσμένων δέντρων και στύλων.

Νωρίτερα, απεγκλώβισε δεκάδες οδηγούς σε Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Μαραθώνα, Καμίνια και Γέρακα.
Στους αποκλεισμένους ως αυτή την ώρα δρόμους, κλειστές είναι η έξοδος της παραλιακής από Πειραιά προς Συγγρού, με εκτροπή της κυκλοφορίας στον παλιό Ιππόδρομο και η Ποσειδώνος στο ύψος της Βούλας προς Γλυφάδα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα και στα μέσα μεταφοράς.
Κλειστό παραμένει το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από Θησείο μέχρι Μοναστηράκι, και ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω πλημμύρας, ενώ το τραμ είναι εκτός λειτουργίας στο παραλιακό κομμάτι του.

Έως και δύο ώρες διαρκούν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς από την κακοκαιρία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 6 γραμμές μέσης τάσης. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων σε Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Καλλιθέα, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, αλλά και τα βόρεια προάστια ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνεται ολιγόλεπτη πτώση της τάσης του ρεύματος.

Στην καταστροφή του περιβάλλοντος απέδωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τα έντονα φαινόμενα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μιχάλης Πετράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα