Ο Ομπάμα χρηματοδοτεί την “επανάσταση του αιώνα” στην Ιατρική, με στόχο το… μυαλό

Η δεύτερη θητεία κάθε Αμερικανού Προέδρου είναι συνήθως η πιο δημιουργική του. Επειδή δεν αντικρίζει στον ορίζοντα του μέλλοντος το ενδεχόμενο επανεκλογής, επομένως αισθάνεται, είναι και συμπεριφέρεται ως σχεδόν απολύτως απαλλαγμένος από εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και την ανάγκη διατήρησης ισορροπιών.

Ο “προφήτης της Αλλαγής”, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα αυτόν. Διανύοντας μόλις τους πρώτους μήνες μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει διατεθειμένος για συγκρούσεις

(με το Tea Party) αλλά και για να αφήσει το ιστορικό αποτύπωμά του, στοχεύοντας εκεί όπου λίγοι θα έστρεφαν το ενδιαφέρον τους: Στην Ιατρική.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου λοιπόν, αποκάλυψε σήμερα ότι θα χρηματοδοτήσει με 100 δισεκατομμύρια δολάρια ένα δεκαετές project για την εσωτερική χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, προκειμένου να βρεθούν απαντήσεις, επομένως και θεραπεία, σε ασθένειες όπως είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ και η επιληψία.

Το project ονομάζεται “BRAIN Initiative”, και εκτός από την ιστορική επανάσταση που θα επιφέρει στην Ιατρική, στην περίπτωση που “ξεκλειδώσει” τα μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως είχε συμβεί με τη χαρτογράφηση του DNA, αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας για την αμερικανική οικονομία, σε μια εποχή κατά την οποία η Ουάσινγκτον παίρνει βαθιές ανάσες, επιχειρώντας να επιστρέψει σε ρυθμούς απτής ανάπτυξης.

Η ιατρική κοινότητα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα, και οι επιστήμονες… σηκώνουν ήδη τα μανίκια, ενθουσιασμένοι για όσα θα ανακαλύψουν και… μας κρύβει μέχρι σήμερα ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα