Ο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα… κανονίζει το “κούρεμα”

Η σημερινή επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, έχει διπλή στόχευση: Απ’ τη μία, στέλνει το μήνυμα της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω της τα σενάρια χρεοκοπίας του προηγούμενου διαστήματος.

Απ΄την άλλη, έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για το νέο “κούρεμα”του

ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά εκείνο που βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου τομέα (OSI), το οποίο προσδιορίζεται χρονικά για… κάποια στιγμή εντός του 2014, έχει ωστόσο ως αφετηρία “τελικής ευθείας” τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος διαδέχτηκε στο συγκεκριμένο αξίωμα τον φιλέλληνα Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Βερολίνου, και πολλές φορές έχει “συλληφθεί” να λέει όσα θα επιθυμούσε να πει ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του, εκτός από συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, περιλαμβάνει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα