Ο Λοβέρδος πρότεινε να ανοίξει ΙΕΚ στο Άγιο Όρος!

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος και είχε συνάντηση στο κτήριο της Ιεράς Επιστασίας με τον Πρώτο του Αγίου Όρους και ακολούθως έδωσε το παρών σε σύσκεψη με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας πρότεινε στην επιτροπή την λειτουργία ΙΕΚ στην Αθωνιάδα Σχολή με ειδικότητες Συντηρητών Έργων Τέχνης,

Αγιογράφων, καθώς και ειδικότητες στην Ξυλογλυπτική, τα Ψηφιδωτά και άλλα τεχνικά επαγγέλματα που αρμόζουν στη ζωή και τις ανάγκες των Μονών του Αγίου Όρους.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία και η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί εκτενέστερα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα, η Ιεροκοινοτική Επιτροπή ενημέρωσε τον κ. Λοβέρδο για το πρόβλημα των αποσπάσεων των καθηγητών και ο υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τον ίδιο τρόπο, που θα λυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα σε σχολεία σε ορεινές περιοχές της χώρας και σε ακριτικά νησιά στο Αιγαίο

Keywords
Τυχαία Θέματα