Ο άνθρωπος που θέλει να εκθρονίσει τον Άσαντ… πηγαίνει στον Πούτιν

Ο Αχμέντ αλ Τζάρμπα είναι ο άνθρωπος που θέλει να εκθρονίσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς ως ηγέτης της αντιπολίτευσης της Συρίας, είναι ο πολιτικός τον οποίο θα προωθούσαν οι δυνάμεις που μάχονται το καθεστώς της Δαμασκού, εφόσον φυσικά κατάφερναν να αναδειχθούν νικήτριες στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Μια τέτοια νίκη δεν φαντάζει καθόλου πιθανή. Ενώ, μετά τη… συμμόρφωσή του με την αξίωση της Δύσης να παραδώσει τα χημικά όπλα του, προκειμένου να καταστραφούν, ο Μπασάρ αλ Άσαντ κατάφερε να αποφύγει μια επίθεση της διεθνούς κοινότητας, που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες, και να δώσει

στην αντιπολίτευση τη νίκη.

Έτσι, ο Αχμέντ αλ Τζάρμπα γνωρίζει ότι μονάχα μέσω της διπλωματίας πλέον μπορεί να κερδίσει κάτι περισσότερο, και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά. Όπως λοιπόν ανακοίνωσε σήμερα, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία, για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς να αποκαλύψει ημερομηνίες.

Η Μόσχα παραμένει ο πιο σταθερός σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ, και ουσιαστικά η παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν υπήρξε η πλέον καθοριστική για να αποτραπεί η σχεδόν βέβαιη επίθεση κατά της Δαμασκού από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα