Ο Flash Gordon στη μεγάλη οθόνη

Η Twentieth Century Fox συμφώνησε να μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί τον υπερ-ήρωα κόμικς Flash Gordon, σε παραγωγή του John Davis και σενάριο των J.D. Payne και Patrick McKay που μόλις ολοκλήρωσαν τη συγγραφή του σεναρίου για το Star Trek 3.

Η επίτευξη της συμφωνίας ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία για τον Davis, ο οποίος κατανάλωσε πάνω από 1 χρόνο για να αποσπάσει

τα δικαιώματα από τη Hearst Corporation. Ο βετεράνος παραγωγός ζήτησε και τη συμβολή στην παραγωγή του George Nolfi, σεναριογράφου του Bourne Ultimatum, για να εξασφαλίσει τη θετική απάντηση των Payne και McKay.

Ο Flash Gordon είναι ο πρώτος ήρωας που δημιουργήθηκε το 1934, από τον κομικογράφο Alex Raymond, ο οποίος μαζί με τη γλυκιά Dale Arden και τον τρελό επιστήμονα Hans Zasrkov καταλήγουν στον πλανήτη Mongo και έρχονται αντιμέτωποι με τον τύραννο που τον κυβερνά, Ming the Merciless.

To 1980 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Flash Gordon, με soundtrack γραμμένο από τους Queen και ένα cast που συμπεριελάμβανε τους Timothy Dalton, Max von Sydow, Chaim Topol και τον Sam Jones στον ομώνυμο ρόλο.

Πολλές εταιρίες παραγωγής είχαν κατά καιρούς την ίδια ιδέα, με τις Universal, Mandalay και Sony να είναι κάποιες απ’ αυτές, πριν τα δικαιώματα καταλήξουν στη Fox με προσωπική προσπάθεια του Matt Reilly, ανώτερου διοικητικού στελέχους της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα