Νετανιάχου: Η διαμάχη με τους Παλαιστινίους δεν είναι εδαφική

Σε συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως η διαμάχη με τους Παλαιστίνιους δεν είναι εδαφική, αλλά αφορά την ύπαρξη ενός «εβραϊκού κράτους», σύμφωνα με αξιωματούχο της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Η ισραηλινοπαλαιστινιακή διαμάχη δεν είναι εδαφική, αλλά αφορά την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ», τόνισε ο Νετανιάχου σε συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών. «Η απουσία βούλησης από την πλευρά των Παλαιστινίων να αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ ως κράτος-έθνος του εβραϊκού

λαού, αυτή είναι η ρίζα της διαμάχης», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Η ρίζα της διαμάχης δεν είναι εδαφική. Άρχισε πριν από το 1967 (χρονολογία κατάληψης των παλαιστινιακών εδαφών). Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει κανείς όταν αποχωρήσαμε (μονομερώς το 2005), απομακρύναμε και τον τελευταίο έποικο και τι κερδίσαμε; Ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος για μια επανάληψη «χωρίς όρους» των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, οι οποίες έχουν διακοπεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα