«Ναι μεν, αλλά…» από το κόμμα της Μέρκελ για το κυπριακό πακέτο

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt”, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κομματικής ένωσης υπό την Καγκελάριο Merkel, Michael Meister, προεξόφλησε την υπερψήφιση του πακέτου για την Κύπρο από το CDU/CSU, δεν παρέλειψε όμως να ασκήσει έντονη κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση:

«Μπορούμε να το εγκρίνουμε», είπε, κρίνοντας ότι το πρόγραμμα τηρεί την αρχή «καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή», όπως αυτή έχει διατυπωθεί από

την Angela Merkel.

Τον τελευταίο καιρό η οικονομική πτέρυγα της ισχυρότερης πολιτικής δύναμης στη Γερμανία είχε απειλήσει με απόρριψη του κυπριακού πακέτου, με αφορμή τη νέα δημοσιονομική τρύπα που εμφάνισε το πρόγραμμα.

Ο Meister, για τον λόγο αυτό, άσκησε με τις δηλώσεις του έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Λευκωσίας:

«Η κυβέρνηση στη Λευκωσία θα πρέπει να προσέξει, ώστε να μην χάσει και πάλι την εμπιστοσύνη. Τα στοιχεία για την εξέλιξη των οικονομικών και του προϋπολογισμού δεν επιτρέπεται να προσαρμόζονται συνεχώς».

Εφαλτήριο για το τελευταίο σχόλιο αποτέλεσε το γεγονός, ότι η τρύπα στα οικονομικά της Κύπρου τελικά ανήλθε, ως γνωστόν, στο πολύ μεγαλύτερο του αρχικά προβλεπομένου ποσό των 23 δισ. ευρώ. Μολαταύτα, το επιπρόσθετο απαιτούμενο ποσό θα εξοικονομηθεί από την ίδια την Κύπρο.

Η ψηφοφορία για το κυπριακό πακέτο θα λάβει χώρα στο Bundestag την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα