Μηταράκης: Τα γιουρούσια δεν βοηθούν την εθνική στρατηγική

Ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Η λύση για το δημόσιο χρέος και η προοπτική της ανάπτυξης», που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Κ.Ε.Π.Ε. επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η καλύτερη λύση για το χρέος

είναι η συναίνεση.

«H συναίνεση για την καλύτερη λύση για το χρέος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζουμε καθημερινά δηλώσεις και πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν το αντίθετο. Δηλώσεις που προκαλούν το φόβο των επενδυτών. ‘Oμως ήδη έχουν γίνει πολλά και από δω και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογο και τη διαπραγμάτευση. Οι βερμπαλισμοί για μονομερείς ενέργειες και τα γιουρούσια δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την εθνική στρατηγική της χώρας», τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επεσήμανε ότι η Ελλάδα λειτουργούσε με παθογένειες εδώ και πολλά χρόνια.

«Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι η διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα μας απώλεσε μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου πολιτικού θάρρους για την υιοθέτηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών. Απώλεια που οδήγησε στην αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας. Παράλληλα, ιστορικά ο όγκος των ξένων άμεσων επενδύσεων στην χώρα μας ήταν ιδιαίτερα χαμηλός λόγω του εχθρικού πολλές φορές κλίματος για τις επενδύσεις και τη βιομηχανία με την ενοχοποίηση του κέρδους και της επιχειρηματικότητας.

Το τίμημα της κρίσης που πληρώνει η χώρα ήταν βαρύ, αλλά ο αγώνας τώρα είναι σ’ αυτό το περιβάλλον να υλοποιήσουμε σημαντικές νέες επενδύσεις, να διατηρήσουμε την θετική πορεία των εξαγωγών, προσπάθεια που απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές. Απαιτεί πρωτίστως την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την στήριξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων όπως π.χ. με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα