Κουβέλης: Πρόταση εξουσίας από έναν 3ο πόλο

(Photo Eurokinissi)

Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός 3ου πόλου, στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα μπορεί να προφέρει στην ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ μιας σειράς ευρείων

θεσμικών αλλαγών, όπως την καθιέρωση της απλής αναλογικής, της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, καθώς και την καθιέρωση ενός περισσότερου δίκαιου φορολογικού συστήματος, πιο κοντά στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει μια διαπραγματευτική στάση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, που θα είναι πραγματική και θα στοχεύει σε ουσιαστικές και θετικές για την οικονομία και την κοινωνία αλλαγές του προγράμματος του Μνημονίου.

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με “κούρεμα”, καθώς και με μείωση των επιτοκίων δανεισμού, σε συνδυασμό με την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και τη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας στην ελληνική οικονομία.

“Ο κύκλος αίματος στη χώρα μεγαλώνει και απειλεί τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί. Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της δημοκρατίας απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές”, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο πρόσφατο, τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση αυτή εξελίχτηκε ουσιαστικά σε μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι υπόσχεται μαγικές λύσεις και δημιουργεί αυταπάτες, στη στρατηγική του κυνηγιού για την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

“Όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοδιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και των νέων κοινωνικών κινημάτων που βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ε.Ε. και αποδέχονται την αναγκαιότητα των μεγάλων αλλαγών, υποστηρίζοντας τα ατομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα να συγκροτήσουν έναν προοδευτικό τρίτο πόλο που θα γίνει ελκυστική πρόταση εξουσίας για να καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη για τις διεργασίες και τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα