Κουτσούμπας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Αγ. Κοσμά

«Η παρουσία μας εδώ εκφράζει την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά και ευρύτερα ο λαός της περιοχής, έτσι ώστε να μην γίνει καμιά μετεγκατάσταση και καμιά ιδιωτικοποίηση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο σήμερα το πρωί.

«Να αξιοποιηθεί, να χρηματοδοτηθεί, να αναπτυχθεί και με προσλήψεις προσωπικού γιατί πραγματικά αποτελεί μια ανάσα αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού

για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και για τη νεολαία, με τεράστιες εγκαταστάσεις, εκτάσεις και υποδομές και κυρίως με έμπειρο έμψυχο δυναμικό» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε επιπλέον την αντίθεση του κόμματος στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, «ξεπουλήματος όλης της περιοχής», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να επανασχεδιαστεί συνολικά και το ζήτημα με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και με την πρώην αμερικάνικη βάση, συνολικά όλη η παραλία να μην πάει στους ιδιώτες, πρέπει όλη αυτή η περιοχή να είναι δημόσια περιουσία και βεβαίως να αναπτυχθεί προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας».

Ο κ. Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με προπονητές και εκπροσώπους αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίοι και επισήμαναν το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που επέδειξε ενδιαφέρον για το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά.

Τον κ. Κουτσούμπα ενημέρωσε για την κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, ο πρόεδρος του Κέντρου, Κωνσταντίνος Πρίφτης ο οποίος χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την συζήτηση που είχε με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, και πρόσθεσε: «του εξήγησα την αναγκαιότητα ύπαρξης του Αθλητικού Κέντρου, και από την πλευρά του μας επιβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να στηρίξει την παραμονή του Αθλητικού Κέντρου εδώ».

Νωρίτερα, ο κ. Πρίφτης είχε διατυπώσει στον κ. Κουτσούμπα την ανησυχία της διοίκησης και των εργαζομένων στο Κέντρο από τον ελλοχεύοντα κίνδυνο μετεγκατάστασης του εκτός περιοχής στην περίπτωση που το Κέντρο συμπεριληφθεί στο «Σχέδιο Ελληνικό», στην αξιοποίηση δηλαδή, από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια μιας έκτασης 6000 στρεμμάτων.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου συμπλήρωσε ότι αν για λόγους «εξυπηρέτησης αναγκών της οικονομίας απαιτηθεί η ιδιωτική επένδυση στην περιοχή, τότε, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου σε πάρκο που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, αλλά σε καμία περίπτωση, να φύγει από την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Έφορος των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, Γρηγόρης Δέδες εξήρε την σημασία της επίσκεψης του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Κέντρο, και τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις του Κέντρου «πρέπει να μείνουν στον χώρο, είναι ένα στολίδι για όλη την Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον 20 αθλητικές Ομοσπονδίες εξυπηρετούνται στον χώρο, αλλά είναι και όλος ο κόσμος από διάφορες περιοχές που έρχεται εδώ για να αθληθεί, καθώς και τα σχολεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα