Κικίλιας: Να βάλουμε τους δικούς μας όρους στο παιχνίδι (video)

Στην αναγκαία εθνική προοπτική υπέρβασης του Μνημονίου και επιστροφή στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, στάθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με τον πυρήνα της σημερινής ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

«Υπερψηφίζω αυτόν τον προϋπολογισμό, και στέκομαι στην πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών ότι, μετά

και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναβγούμε στις αγορές για απευθείας δανεισμό, το δεύτερο εξάμηνο του 2014, να σταθούμε στα πόδια μας, και να βάλουμε τους δικούς μας όρους στο παιχνίδι», σημείωσε με νόημα ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, να επιστρέψει η Ελλάδα από την άκρη του γκρεμού όπου βρέθηκε, με τεράστιες και επώδυνες θυσίες από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών, ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα, και να αποφευχθούν ακρότητες τύπου Αργεντινής.

«Η αλήθεια είναι ότι, πριν από τρία χρόνια, η Ελλάδα χρεοκόπησε. Αντί να γίνουμε Αργεντινή, όπου ακόμη παρατηρείται πλιάτσικο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια για να μην επέλθει το απόλυτο χάος. Να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη μια και μοναδική εκείνη ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Να βγούμε από το Μνημόνιο με το πρωτογενές πλεόνασμα, και στη συνέχεια με ένα Εθνικό Σχέδιο, ένα δικό μας σχέδιο δράσης, που θα παραμερίσει τόσο τους λαϊκιστές, εκείνους που εξακολουθούν να υπόσχονται τα πάντα σε όλους, αλλά και τους νεοφιλελεύθερους και ψευδοπροοδευτικούς.

Έτσι ώστε να ξεγυμνωθούμε όλοι μπροστά στον ελληνικό λαό, και να μπουν οι βάσεις προκειμένου να ξέρουμε με τι ποσά, για ποιές ανάγκες και πώς θα μοιραστούν, σύμφωνα με αυτά που θα μπορούμε να παράγουμε», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής Α Αθηνών αναφέρθηκε και στο μεγάλο, ανοιχτό μέτωπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την πρόσθετη γνώση αλλά και αγωνία με την οποία τον οπλίζει η ιδιότητα του γιατρού, ο οποίος ζει τα προβλήματα στα νοσοκομεία.

«Οι τόνοι στην υγεία, και το ζητώ ως γιατρός από όλους, πρέπει να πέσουν. Η Υγεία είναι ένα υπέρτατο αγαθό, και ο διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων της δεν μπορεί να γίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Αναφορικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, όταν αποφασίσει ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης να μιλήσει, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, ένθεν κακείθεν.

Η έκκληση προς όλους λοιπόν, από κάποιον που ζει μέσα στα νοσοκομεία, είναι να ξανακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, έξω, πέρα και μακριά από τα ΜΜΕ. Ώστε να βρεθεί μια λύση», συμπλήρωσε.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Νομίζω ότι κάποιοι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, και επιδιώκουν για τον εαυτό τους ρόλο μετά Χριστόν προφήτη. Όπως συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, με κάθε υπουργό, κάποια στιγμή θα φύγει και ο κ. Στουρνάρας. Όταν λοιπόν συμβεί αυτό, θα βγουν να ζητοκραυγάζουν.

Την κριτική τους, σε ό, τι αφορά την πολιτική, μπορώ να τη δεχθώ. Δεν μπορώ ωστόσο να δεχθώ τη διάθεσή τους να στοχοποιήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, για να παρουσιάσουν τη διαφορετικότητά τους.

Με τις πολιτικές μπορείς να διαφωνείς. Όπως διαφωνώ και εγώ», ήταν τα λόγια του βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα