Κατηγορηματικό “όχι” του Άσμουσεν στο “κούρεμα”

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jörg Asmussen, απέρριψε κατηγορηματικά νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» που θα δημοσιευθεί αύριο, ο  Asmussen είπε εν προκειμένω: «Για το κλείσιμο της χρηματοδοτικής τρύπας χρειαζόμαστε ένα πακέτο μέτρων, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει μια σαφή μείωση των επιτοκίων στα δάνεια και μια επαναγορά χρέους από την Ελλάδα. Ένα «κούρεμα» του χρέους δεν περιέχεται σε αυτά».

Ταυτόχρονα, το μέλος της

ΕΚΤ προέτρεψε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν γρήγορη απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα: «Ελπίζω πολύ την Δευτέρα να λάβει το Eurogroup μια πολιτική απόφαση, ώστε να ελευθερώσει την επόμενη δόση από το πακέτο βοήθειας. Επιπλέον, η δημοσιονομική τρύπα πρέπει για τα επόμενα δύο χρόνια να κλείσει από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Όλοι πρέπει να κινηθούν για να πετύχει αυτό», είπε σχετικά ο Asmussen, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την δόση, μιας και συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα