“Μήπως θέλετε να κάνουμε δημοψήφισμα για την ΕΡΤ;”

(Photo Eurokinissi)

Τις σκέψεις του για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και την εκπομπή σήματος από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Παντελής Καψής υποστήριξε ότι η εκπομπή σήματος από χθες, είναι μια απάντηση στην “αυθαρεσία

των συνδικαλιστών που έχουν κάνει κατάληψη στο Ραδιομέγαρο”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, και αναρωτήθηκε αν “το δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του;”, από τη στιγμή που η ΕΡΤ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

“Τι προτείνετε δηλαδή, να μπούμε με ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο;”, αναρωτήθηκε ο Παντελής Καψής αναφορικά με τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, ενώ τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί η εκπομπή όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρους προγράμματος, με την αίρεση ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ θα έχει “απελευθερωθεί” από τους εργαζομένους.

Ο Παντελής Καψής σχολίασε με έμφαση ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος οδήγησαν πρακτικά στην απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ αναφορικά με το δικό του μέλλον στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι έχει “ημερομηνία λήξεως”, μέχρι να ολοκληρώσει το έργο του στη νέα ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Παντελής Καψής είχε έντονη αντιπαράθεση με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, η οποία παρενέβη τηλεφωνικά. Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έκανε λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά των εργαζομένων, όταν η Μάχη Νικολάρα του επεσήμανε ότι “εμείς είμαστε η δημόσια τηλεόραση”, και σχολίασε δηκτικά: “Μήπως θέλετε να κάνουμε να δημοψήφισμα για την ΕΡΤ;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα