Καπελέρης: Ο Παπακωνσταντίνου εξυπηρετεί σκοπιμότητες

Νέα δεδομένα κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου διαμορφώνουν όσα είπε ο Γιάννης Καπελέρης στο ‘Βήμα της Κυριακής”, αναφορικά με τις οδηγίες που του είχαν δοθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

“Δεν είδα ποτέ τη λίστα Λαγκάρντ και ουδέποτε έλαβα εντολή για ενδελεχή έλεγχο ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Δεν μου είπε ποτέ από που είχε τις πληροφορίες, και δεν είχα δικαίωμα να ρωτήσω.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει ότι μου έδωσε να ερευνήσω περίπου είκοσι ονόματα, ενώ μου έδωσε μόνο δέκα… Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία έρευνα το ΣΔΟΕ, χωρίς γραπτή και ρητή εντολή του υπουργού… Ούτε εμένα με έπιασε κανένας τρόμος, ούτε τον κ. Διώτη τον έπιασε κανένας τρόμος, πιστεύω. Απλώς, εκ των υστέρων ο κ. Παπακωνσταντίνου με μεγάλη ευκολία εμφανίζει τον εαυτό του ως τον μόνο υπουργό που είχε την πολιτική βούληση να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Νομίζω ότι οι πάντες κατανοούν ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί”, σημειώνει με έμφαση ο Γιάννης Καπελέρης.

Όσο για τα ονόματα που του έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Καπελέρης δεν τα αποκαλύπτει, επισημαίνει ωστόσο ότι δεν σχετίζονταν με πολιτικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα