Η Ζέφη Δημαδάμα ζήτησε το 50%-50% από τον Βενιζέλο για το ευρωψηφοδέλτιο

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι ένα από τα πλέον δραστήρια και εξελίξιμα στελέχη που αναδείχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ την εποχή της ηγεσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, βάζοντας υποθήκη για το μέλλον.

Ως Γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, η Ζέφη Δημαδάμα έστειλε επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο,

ζητώντας ποσόστωση 50-50 στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της “Ελιάς”.

Αναλυτικά, η επιστολή της Ζέφης Δημαδάμα έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Οι ρηξικέλευθες νομοθετικές αλλαγές που πρότεινε και υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυσή του, το συνέδεσαν με τον αγώνα για ισονομία και ισοπολιτεία, ανεξαρτήτως διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα το ΠΑΣΟΚ προώθησε τα ζητήματα της ισότητας των φύλων και διαμόρφωσε μια κοινωνία με τη γυναίκα συμμέτοχο και ενεργό μέλος, με τις μεταρρυθμίσεις του στον τομέα αυτό να αποτελούν ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς.

Οι γυναίκες, όμως, ακόμη και σήμερα και παρά τις πιο πάνω μεταρρυθμιστικές προσπάθειες υποεκπροσωπούνται. Στόχος μας πρέπει να είναι η ισότητα πράξη. Στο πλαίσιο επομένως των επερχόμενων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Ευρωεκλογών, ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ προχωρώντας ένα βήμα μπροστά, προωθεί την ποσόστωση 50/50 των φύλων στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλο και περισσότερες άξιες και ικανές γυναίκες να εκπροσωπήσουν και να εκπροσωπηθούν.

Όπως είναι γνωστό, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) έχει πλήρως υιοθετήσει την καμπάνια 50/50 που προωθεί το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών ενώ ήδη πολυάριθμες συμμαχίες κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Viviane Reding, υποστηρίζουν την Κοινή Διακήρυξη “No Modern Democracy without Gender Equality” του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, ως αναγκαίο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και προάσπισης της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της σοσιαλδημοκρατίας και των αρχών της, θεωρούμε πως η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της αρχής της ισότητας των φύλων αποτελεί μείζων διακύβευμα για το είδος της ευρωπαϊκής και τοπικής κοινωνίας την οποία προτείνουμε και διεκδικούμε.

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου, σας ζητούμε να προωθήσετε και να στηρίξετε έμπρακτα την ποσόστωση 50/50 γυναικών και ανδρών στα ψηφοδέλτια και ειδικά, στο Ευρωψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουμε υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)”.

Keywords
Τυχαία Θέματα