Η “βόμβα” του Κάμερον κέρδισε (ήδη) τις δημοσκοπήσεις

Παρά την προσωπική υπεροχή του απέναντι στον Εντ Μίλιμπαντ, δηλαδή τον υποψήφιο… αντικαταστάτη του στο “Νο 10″ της Ντάουνινγκ Στριτ, εφόσον οι Εργατικοί επικρατήσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον έβλεπε τους Τόρις να μην μπορούν να βρουν έναν βηματισμό πολιτικής ανάκαμψης.

Όταν λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα ο “Τόρι Μπλερ” μίλησε για τη Βρετανία… εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα

το 2017, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα έχει επανεκλεγεί στην πρωθυπουργία, ο καθένας μπορούσε να υποψιαστεί την εκλογική στόχευσή του.

Μερικές μέρες λοιπόν, με τις πρώτες δημοσκοπήσεις να δημοσιεύονται, το “ρίσκο” του Ντέιβιντ Κάμερον αρχίζει να αποδίδει. Να δικαιώνεται πανηγυρικά.

Η άνοδος στα ποσοστά των Τόρις είναι αξιοσημείωτη: Από 2% έως 5%, με ταυτόχρονη υποχώρηση στα ποσοστά των Φιλελευθέρων του Νικ Κλεγκ. Οι Εργατικοί διατηρούν φυσικά το προβάδισμα, το “κλειδί” ωστόσο βρίσκεται στα ποσοστά του τρίτου κόμματος. Αν οι Φιλελεύθεροι συμπιεστούν υπερβολικά, τα ποσοστά που θα χάσουν θα διοχετευτούν στους Συντηρητικούς. Και μετεκλογικά, δεν θα μπορούν να ελιχθούν ώστε να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με τους Εργατικούς, όπως… απειλούν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα